Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

10 mai, 2021

Problema care m-a ajutat





Azi vreau să povestesc un lucru care mi s-a întâmplat și nici nu mi-ar fi trecut prin cap. O problemă a altcuiva m-a ajutat pe mine.

Stai ce, cum o problemă să te ajute? Te-ai lovit la cap, ai băut o băutură de-aia proastă, ai fumat ceva? Nu, păi stai să îți explic.

Știu că o problemă nu e un lucru plăcut pentru nimeni. Asta cu două condiții: să nu fie a ta și doi, în cazul meu problema să fie de...matematică. Da, ai auzit bine?

A, matematică ar zice unii din voi! Eu o urăsc, ar zice unii. Alții din contră: mie îmi place tot felul de calcule și să descopăr tot felul de chichițe pentru a rezolva o problemă din asta așa mai complicată.

Ei bine , idee e că, deși eu habar nu aveam, pe net există un site unde poți pune tot felul de întrebări din astea intelectuale și cineva îți va răspunde la ele. Da ai azit bine. Și printre acestea, pot fi inclusiv probleme de matematică.

Ei bine, dar ce legătură are cu tine, poate te întrebi. Păi stai să îți zic. Ei bine, băiatu' vostru, printre altele e pasionat de călătorii, deși pandemia asta, cel puțin anul trecut i-a cam stricat planurile. Nu că nu aș fi putut dacă voiam neapărat.

Pe la începutul pandemiei am avut o idee de a scrie un articol cu un titlu legat de o anume Alexandra, pe care chiar o cunosc și care are o agenție a ei. Am scris o postare cu titlul : Alexandra dorește să meargă în excursie, pornind de la căutare pe Google a cuiva care a avut ideea să scrie chiar așa.

De curând însă am mai văzut ceva interesant. Controbăind prin căutările afișate de Google Search Console, așa cum am eu obiceiul am descoperit că cineva căuta chestia asta din nou și nu oricum, chiar mai complex de atât.




Mânat de curiozitate am scris și eu pe google fix fraza cu Alexandra și surpriză: am dat peste site-ul acela de care vă spuneam, care apropo se cheamă brainly.

Si surpriză pe locul 3 la căutări articolul meu. Știu că mi-a luat un an să aflu care e faza, dar mai bine mai târziu decât niciodată.




Acum mi-e clar de unde făceam eu vizualizări la acel articol și nu înțelegeam ce se întâmplă. Totul de la faptul că după cum vă spuneam eu mergeam în excursiile organizate de agenția Alexandrei de care v-am spus și chiar am scris aici câteva articole despre asta.

Problema aceea, mult căutată o puteți găsi aici Sunt curios dacă voi ați ști să o rezolvați, chiar dacă ați trecut de mult de școală sau râd ăștia mici de voi? Deși nu știu de ce aș fi curios câți bani a avut fata la ea, dar na e doar matematică până la urmă.

Așa că nu mai pot să adaug decât un lucru: cum ar zice un clasic în viață - "morala poveștii de azi" : o problemă a altuia te poate ajuta, mai ales dacă este vorba despre o fată Alexandra căreia îi plac excursiile și vrea să își caluleze banii, iar cineva este curios să știe câți bani a avut ea inițial. Clasicul în viață știți voi cine e. E cum nu?,..., e J...y, nu vă spum mai mult!



Pagina principală


Niciun comentariu: