Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

12 mai, 2021

Tutorial adsense



Mă întreba într-o zi cineva la o postare cum se face cu banii din blog prin adsense.

Inițial am vrut, de zgârcit ce sunt să țin acest secret doar pentru mine. Glumesc, nu pierd nimic dacă zic și altora cum se face. 

Și cum mi-a șoptit o păsărică faptul că dacă scriu tutoriale e de bine și lumea va aprecia, atunci asta chiar e o ocazie să vă învăț dacă voi sunteți mai puțin descurcăreți ca mine. 

Păi primul pas e să aveți una bucată site: gratuit, găzduit, autogăzduit (dacă sunteți barosani și aveți bani de server) propriu, nu contează site să fie.

Pasul doi e să aibă conținut și dacă este de tip blog e excelent. Oricum va trebui să tot scrieți pe el. Nu știu dacă merge și pe magzin online, dar nu cred că na, acolo tu ești cel care vinzi produse și nu faci reclamă la alții. Cel puțin mie mi se pare logic.

Serviciul ăsta de bannere publicitare este oferit de Google și este cel care, cum se spune îți va umple frigiderul de la cei care urăsc reclamele dar și contul. Că tu dacă muncești, mai ales ca blooger să scrii articole de calitate doar nu vrei să o faci așa moca. Dar cum tot românul preferă moca și nu ar scoate un bănuț din buzunar ca să îți citească ție operele, pardon articolele, asta cu reclamele e un compromis bun. Poate mai încerci tu un advertorial, un concurs de blogging, dar e bine să vezi cât valorezi tu exact în opinia lu' "nenea Gogu,"

Dar haideți să revenim la pașii noștri. Ai blogul, ai scris pe el și vei continua să o faci, că fără muncă nema bani, așa cum mă tot bate la cap o prietenă virtuală. Deci hai să vedem cum ajungi ca articolele tale alea muncite din greu se transformă în bani.

În primul rând al treilea pas este să îți înregistrezi site-ul pentru adsense și să fie aprobat. Doar nu credeai că apeși pe un buton magic și gata încep să curgă reclamele. Ei bine nu. Trebuie să îi convingi pe cei de la Google că site-ul tău merită. Dacă e un blog pe blogspot ca ăsta al meu pe care îl citești acum , nu ai probleme, că doar a lor e. Dacă nu, nu știu exact ce criterii au ei, dar trebuie să ai conținut.




Dar ca să nu o mai lungim cu vorba, te înscrii frumușel aici și urmezi toți pașii.

Vei fi pus în așteptare și când ei se vor convinge că meriți, îți vor da mesaj că s-a aprobat.

Dacă totul e ok și primești aprobarea, îți vor genera ei un cod HTML pentru reclame, da trebuie să știi să editezi html( sau să apelezi la cineva care știe), dar dacă ai posibilatea să folosești un plugin, cum e la blogspot de exemplu nu e nevoie decît de copy/paste. Și mai e nevoie și de fișierul ads.txt. Există și acolo un cod pe care acesta trebuie să îl conțină, tot de la ei îl ai. La blogspot îl activezi din setări, în rest trebuie să îl uploadezi tu. Acum ești gata și reclamele ar trebui să apară. 

Dacă ai un administrator al site-ului și nu vrei să îți bați capul, îl poți ruga să facă toate lucrurile de mai sus în locul tău.



Fișierul adsense la blogspot


Acum după ce totul e OK și reclamele apar, hai să vedem ce și cât câștigi. Poate că o să spui că nu faci cine știe ce bani. Greșit. Asta depinde de tine, de cât de mult îți distribui articolele și de cât de SEO sunt, ca să apară pe prima pagină a motoarelor de căutare și să dea lumea click. 

Trebuie să faci 70 de euro minim pentru o retragere și retragere o vei face pe card. Vei primi prin poștă un cod PIN după ce dai toate datele pe care ți le cer, ca să se convingă că ești chiar tu cel care deține site-ul. Până atunci îți poți urmări în contul tău de Adsense câștigurile. 

Cam așa arată, ca idee câștigurile:

Balanța se actualizează lunar,  mai precis la începutul fiecărei luni, iar celelate de mai multe ori pe zi, ori de câte ori primești bani de la reclame. 

Dacă ai cont în lei, deși plata este în euro ei vor fi convertiți în lei. Eu prima dată ma crezut că ești plătit numai dacă ai cont în euro(la prima vedere din ce scrie acolo așa pare), dar eu am dat contul meu în lei și a fost ok. O să ia ei și ceva comision, dar important e că e treabă serioasă și vei fi plătit cu siguranță.

Și ca să vedți că nu vă mint iată dovada de plată, de pe data de 21 decembrie 2020. 





Trebuie să știți că plata se face întotdeaunadin ziua de 21 a lunii până pe 26, așa că nu vă impacientați banii ajung în cont! Deci succes la făcut bani!


Pagina principală

 

Un comentariu:

Luminița Tudosă spunea...

Asa am reusit si eu, datorita tie