Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

19 ianuarie, 2020

Dependența de jocurile de noroc (păcănele)



Cu nu mult timp în urmă Luminița Tudosă, o prietenă virtuală de care v-am mai menționat aici de mai multe ori, a scris un articol pe propriul său blog Magia Cuvintelor , un articol despre dependența de alcool și droguri

Mi-am adus aminte că mai demult am scris și eu un articol despre dependența de jocuri online.

Așa că m-am decis să scriu acum despre dependența de jocurile de noroc, dar mai ales vreau să pun accent pe acele aparate cunoscute de noi toți în limbajul obișnuit drept păcănele.

Știți și voi foarte bine că jocurile de noroc au fost inițial și până nu demult un viciu exclusiv al oamenilor cu bani, orașe ca Las Vegas sau Monte Carlo fiind cunoscute de oamenii de pe tot globul.

Din păcate asistăm astăzi la un fenomen al disperării ce s-a instalat printre oamenii săraci, care au ajuns să vadă în acele săli de jocuri unde există acele aparate, păcănelele la care făceam referire, o modalitate de a face bani rapid și de a scăpa de probelemele finaciare care îi apasă. Din păcate acestea nu sunt altceva decât o iluzie. Oamenii care și așa sunt săraci, agățați de această speranță deșartă,  ajung să își piardă ultimii bani acolo sperând că vor apărea acele 4 sau 5 simboluri identice pe aceeași linie și învârt...și iar învârt.

Cel mai grav e că unii nu se pot opri și devin dependenți, o dependență ce le consumă toate resursele bănești lună de lună. Iar nimic nu mă poate opri să cred că asemenea aparate sunt măsluite, patronii acestor săli de jocuri evident că scopul lor este de a face profit. Adevărații câștigători sunt ei! Bineînțeles că au părut și variantele online, nu se putea altfel că azi mai toată lumea are un smartphone și este foarte ușor să descarci o aplicație și gata: nici să mergi la sala de jocuri nu mai e nevoie.

Ceea ce m-a frapat tare de tot a fost însă să aud într-o emisiune TV este că aceste săli de jocuri au înflorit în mediul rural. Am ajuns în așa hal încât cei mai tineri de la țără să nu își mai dorească să desfășoare activitățile specifice vieții la țară, munca în propria gospodărie să fie înlocuită cu speranța îmbogățirii peste noapte. Și mai grav este că mulți își cheltuie ajutorul social pe care dacă nu îl lasă la birt îl pierd la păcănele. Cu alte cuvinte unii muncesc, plătesc taxe și impozite, iar alții își pierd banii prin aceste săli de jocuri pe care sincer dacă aș avea puterea le-aș interzice. Pot spune că sunt pe aceeași lungime de undă cu vlogger-ul Montana care le-ar dori și el interzise, mai ales pe motivul că mulți copii și tineri sunt atrași de așa ceva. Chiar dacă e un video mai vechi el este de actualitate și îl puteți vedea mai jos:



Deasemenea tind să apreciez mesajul său pentru un vlogger care promovează păcănelele și care pretinde că ar știi scheme câștigătoare pentru astfel de aparate:




În aceeași categorie de iluzii ale îmbogățirii rapide intră cumva și pariurile sportive, dar pe acestea nu le consider chiar atât de nocive, în plus că pariorii sunt oameni mai instruiți și nu merg efectiv la noroc.

În încheiere un singur lucru aș vrea să vă spun: cel mai bine e să faceți banii prin muncă sau alte metode cinstite și să nu vă lăsați pradă iluziilor!

Și ca să mai și râdem puțin, chiar dacă articolul e serios vă invit să vă uitați la următorul video:



Niciun comentariu: