Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

24 aprilie, 2018

Jocurile online și dependența de ele

Jocurile online și dependența de ele


Pe scurt despre jocurile de pe Internet


Cu toții am jucat măcar odată unul dintre jocurile online. Despre Candy Crush Saga nici nu mai are rost să discutăm, el este de parte cel mai cunoscut. 

Le jucăm pentru că sunt gratuite și cel puțin la început sunt o modalitate bună și facilă de a-ți petrece timpul liber.

La început până la dezvolatarea Internet-ului jocurile pe calculator trebuiau căutate, cumpărate( sau piratate) și nu aveai decât opțiune de a le juca pe un calculator desktop, cel mult laptop pentru cine își permitea.

Astăzi există posibiltatea de a le juca pe orice device și de oriunde, ceea ce face să fie ușor pentru toată lumea să le joace, chiar și într-o pauză la școală sau la locul de muncă.

Există încă prejudecăți cu privire la jocuri


1. Jocurile sunt pentru copii: cei care le joacă și sunt adulți sunt imaturi. Fals: este posibil astăzi în anumite situații când ai timp liber sau trebuie să aștepți la gară, aeroport, la medic sau alte situații timpul poate trece mai repede dacă te joci, telefonul mobil făcând ușor acest lucru. Nu mai vorbim că există și jocuri nu tocmai potrivite pentru copii.

2. Sunt jucate de unii oameni care nu au o preocupare. Acest lucru poate fi adevărat în unele cazuri, dar după cum spunema oamenii care au o pauză la muncă pot cu telefonul mobil să se joace. Nu vorbesc aici de dependenți care trag chiulul , despre acest lucru voi spune în cele ce urmează.

Dependența


Recent Organizația Mondială a Sănătății a inclus în cadrul tulburărilor psihice și dependența de jocuri online. Dacă veți căuta veți găsi informații în acest sens. 

Nu este nimic rău în a te juca, dar ca orice lucru de care abuzezi ajunge să îți vei face singur rău. Unii ajung să nu mai dea randament la locul de muncă, să devină nervoși din cauză că nu au reușit să ajungă la un anumit nivel pot obosi în loc să se relaxeze sau se pot îmbolnăvi inclusiv fizic.


Investirea de bani în joc ca efect al dependenței

De mici suntem învățați că nimic nu este gratis. S-ar părea că aceste jocuri contrazic acest lucru. Dar vă voi demonstra că nu este chiar așa

Eu mă joc un anumit joc - Coin Master: orice joc afișează și reclame și evident și acesta. Credeți că cineva face jocul de dragul vostru ca să aveți cu ce vă ocupa în timpul liber? Evident că nu. Un joc pentru a fi creat implică o muncă de specialitate a unor programatori și designeri. În plus compania care îl crează trebuie să își plătească angajații. Primul venit provine din reclame: nu mai plătești tu jocul, dar cineva o face. Cel care are interes să se promoveze, iar destinatarul reclamelor ești tu.

Dar pe lângă varianta amintită de a face bani cu aceste jocuri, mai există una: exploatarea dependenței unor jucători. 

La început se avansează repede ușor, dar pe măsură ce ajungi la un nivel mai mare se avansează tot mai greu. Pentru a facilita avansarea acestea îți dau diverse opțiuni pentru care poți plăti bani și poși trece mai rapid la niveluri tot mai avansate.

Strategia e simplă și nu e greu de ghicit: dacă la nivel mondial, la aceste jocuri te conectezi în special printr-o rețea de socializare în special Facebook, dacă vor juca zeci de milioane de oameni câteva mii sau zeci de mii vor fii dispuși să plătească deoarece sunt deja dependenți, Eu cum spuneam joc Coin Master, acesta are grup de Facebook și cunosc cazuri în care unii declară că au investit. Dacă îi întrebi, îți vor răspunde că fac ce vor cu banii lor. Dar oare orice faci este neapărat și bine? Mai mult decât atât, acest joc îți dă posibilitatea să ajuți prietenii. Printre altele  se completează anumite seturi de cărți, iar atunci când ai dubluri le poți trimite prietenilor. Dar nu toți sunt dispuși să ajute gratis. Unii cu simț de bussiness vând aceste cărți.

Faptul că unii au făcut o afacere din a juca și profită de faptul că unii sunt dependenți de joc m-a determinat să scriu acest articol. Eu nu aș da bani nici măcar pentru a avansa în joc, cu atât mai mult acestor "afaceriști".

În concluzie aveți grijă să nu exgerați, să deveniți dependenți și alții să profite de acest lucru!








2 comentarii:

Unknown spunea...

Asta din cauza ca salariul in Rom este mic ex uk usa nici nu se simte 20$

Unknown spunea...

Cum pot șterge prieteni din Coin master