Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

06 iunie, 2018

Parcul Circului - o oază de relexare în București

Parcul Circului - o oază de relexare în București




Despre Parcul Circului


Parcul Circului de Stat din București este unul dintre cele mai frumoase parcuri din București, fiind amplasat în sectorul 2, Catrierul Tei . După cum îi spune și numele este situat lângă circ (pe vremuri purtând numele de Circul de Stat) , iar astăzi poartă numele de Circul Globus.

Un parc de o frumusețe deosebită, el așteaptă să fie vizitat atât de părinți cu copii care se joacă , de bunici care se pot odihni pe o bancă în timp ce își scot nepoții la joacă și plimbare, de tineri îndrăgostiți, de grupuri de copii și de tineri care aleg să se plimbe într-o zi frumoasă , de oameni cu  animele de companie, de cei cu bicilete sau care doresc să alerge pentru a-și menșțne condiția fizică sau pur și simplu de cei care pur și simplu, fie după o zi de muncă, fie în week-end vor să se relxeze, cu alte cuvinte pe toată lumea.



Ce poți vedea în parc


Pe lângă multele alei înconjurate de mulți pomi care primăvară care primăvara înfloresc, vara oferă locuri umbroase unde te poși feri de razele arzătoare ale soarelui, toamna frunzele oferă un spectacol creat de o paletă variată de culori, iar iarna când ninge și sunt încărcați cu zăpadă oferă un peisaj de basm, parcul mai are și un lac atracția specială fiind nuferii.




Printre speciile de copaci cel mai des întâlnim stejari, dar și arțari și tei, precum și chiparoși de baltă în jurul lacului.

Lacul Circului este amplasat în mijlocul parcului și deși nu este foarte mare, se poate alerga în jurul lui sau te poți plimba și admira nuferii dacă îi prinzi în perioada lor de înflorire. Fântâna arteziană din poză nu a fost din totdeauna acolo, dar vine să întregească peisajul. Inițial nuferi nu au fost decât într-un colț al al lacului, dar trepat l-au înconjurat aproape pe tot.



În Parcul Circului mai există un loc de joacă pentru copii, terenuri de baschet, aparate pentru exerciții fizice și un loc amenajat pentru câini.

Ce mă leagă de Parcul Circului


Lângă Parcul Circului au locuit bunicii mei din partea tatălui, iar când eram mic de multe ori mergeam în vacanțe sau weekend-uri și mă plimbam împreună cu ei.

Întâmplător sau nu pe aceeași stradă locuiește și unul din vloggerii mei preferați, Andrei Cosmin  despre care am scris următorul articol: 

Pe Aleea Circului, stradă care face legătura dintre Bulevardul Ștefan cel Mare și Circul Globus a locuit o perioadă și Alexandra Lăzarescu, ghida despre care am scris deasemenea un articol.


Titi Teodorescu și sculpturile




Lângă Parcul Circului, fiind chiar vecinul de deasupra al bunicilor mei a locuit și sculptorul Titi Teodorescu, care s-a remarcat prin faptul că transforma pomii uscați în sculpturi. Deși o mare parte dintre acestea nu s-au conservat, am avut plăcuta surpriză să dau de un blog, unde puteți admira o galerie foto cu operele sale: 

http://tititeodorescu-sculptor.blogspot.com/2009/09/sculpturi-parcul-circului-bucuresti-3.html

Recomand Parcul Circului



Fie că ești turist sau chiar bucureștean dintr-un cartier mai îndepărtat nu vei regreta deloc dacă vei vizita Parcul Circului. Vei fi uimit cât de curat și de îngrijit este! Întotdeauna cei care îl administrează și-au dat silința să arate bine și sper că așa va fi și de acum încolo.

Ca turist dacă vizitezi Capitala nu trebuie să lipsească de pe lista ta de obiective turistice. Dacă ești microbist, trebuie să știi că parcul se află foarte aproape de stadionul Dinamo. Chiar dacă eu nu sunt dinamovist, dar tu ești și nu ești din București îți recomand ceva: ia metroul, mergi până la stația de metrou Ștefan Cel Mare și nu vei rata niciuna din destinații.

Și încă ceva: nu ține acest articol doar pentru tine: dă-l și prietenilor și poate vor vizita parcul, sau poate poate îl veți vizita împreună!


Niciun comentariu: