Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

13 februarie, 2024

Părerea mea despre Valentine'S Day



Se spune că luna februarie este luna dragostei, deoarece avem atât o sărbătoare occidentală dedicată celor care sunt îndrăgostiți - Valentine's Day, dar și una românească - Dragobetele.

Începând cu 1990 în România s-au adoptat mai multe lucruri ce vin din Occident, chiar dacă aveam deja obiceiuri și sărbători asemănătoare. 

În ceea ce privește sărbătoarea occidentală îmi aduc aminte că ani buni i s-a dat totală importanță, de Dragobete cel puțin în mediul urban, în marile orașe nu prea mai știa nimeni. Asta spune multe despre noi ca popor: ni se pare că ceea ce au alții e mai bun.

Nu vreau să fiu înțeles greșit, nu am nimic cu cei care vor să o țină. Oricum de ce va ani se acordă atenție și sărbătorii autohtone. Avem acum în februarie 2 zile pentru a sărbători iubirea. Asta evident că va naște multe discuții: de ce ar fi nevoie de o zi specială pentru asta, sentimentele se pot demonstra oricând, dacă totuși e nevoie pe care o alegem. Suntem în continuare ahtiați după occident, sau suntem patrioți și o preferăm pe cea a noastră, tradițională. 

Eu, personal cred că putem alege ceea ce credem că este mai bine. Nu este greșit dacă adoptăm o sărbătoare occidentală, dar nu trebuie vreodată să ne uităm tradițiile. Ar fi păcat să ne pierdem identitatea noastră ca neam.

Iar dacă alegeți să sărbătoriți sau nu și spuneți că nu e nevoie de ocazie specială pentru a arăta ce simțiți unul pentru celălalt este ok și așa



Pagina principală


Niciun comentariu: