Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

25 ianuarie, 2024

Despre faptele de omenie


De cele mai multe ori atunci când vine vorba de a ajuta pe alții cei mai bogați nu se vor înghesui să ajute. Mai generoși sunt cei care nu au multe, iar din puținul lor vor da și celor care nu au deloc. 

Ceea ce m-a făcut să mă gândesc la acest lucru este tocmai o persoană fără prea multe posibilități care fiind ajutată ne indemna pe noi să dăm celor mai săraci. Ba chiar a ajutat și ea. Nu o să spun acum cine e, oricum nu este relevant. Nici nu cred că și-ar dori reclamă, deoarece o face pentru sufletul său și mai ales că știe foarte bine cum este să nu ai.

Se pare că înțelepciunea noastră populară prin proverbele ei dintotdeauna a surprins acest aspect al generozității celor mai puțin înstăriți: "sătulul nu îl crede pe cel flamând". Și din păcate de multe ori e vorba de cei flămânzi la propriu.

Nu pot spune despre mine și e bine să fiu sincer că sunt o persoană generoasă, dar întâmplarea de care vorbeam mai devreme m-a făcut ca eu să îmi doresc să transmit un mesaj. Dacă ai nu trebuie neapărat să faci donații mari ci e suficient să faci mici gesturi, Pentru unii chiar și a dărui ceva de măncare poate însemna enorm. Nu vei suferi tu de foame dacă faci asta nici nu îți va scădea averea. Și cum suntem o țară ortodoxă o poți face și ca pomană. Nu e nevoie să o faci la biserică sau cu ocazia vreunei sărbători. O faci pur și simplu cu o persoană amărâtă de pe stradă.

Spuneam că cei mai bogați de obicei nu se gândesc la cei mai bătuți de soartă, cu unele excepții. Unul dintre acești oameni este Gigi Becali. Nu, nu sunt un fan a lui, nu vreau să îl laud. Nici nu vreau să vorbesc despre cum a făcut avere. Nu despre asta e vorba aici. Dacă a făcut uneori acte de caritate și pentru imagine, nu aș vrea să îl judec acum. Dacă m-ar întreba cineva care este părerea mea în acest sens aș prefera să mă abțin.

Situația de acum m-a făcut mult să mă gândesc la un lucru: toți vrem o lume mai bună, dar să nu uităm că acest lucru ține de fiecare dintre noi și poate porni de la mici gesturi de omenie.







Pagina principală


Niciun comentariu: