Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

30 iulie, 2021

CFR, copiii și apa



Am scris recent un articol pornind de la o știre legată de un tren care a plecat din Gara de Nord din București. Nu a durat mult și iată că am ocazia să o fac din nou.



Se pare că CFR-ul o ține din gafă în gafă și nu este normal. Însă pentru directorul acestei instituții, Ovidiu Vizante pare să nu fie o problemă prea mare că a întârziat un tren 8 ore în care se aflau și 30 de copii. Trenul circula pe ruta Mangalia - Timișoara. Și așa o asemenea distanță în situația în care nu sunt incidente durează foarte mult.

Se pare că nepăsarea este mare și lipsa asumării responsabilității tipic românească și-a spus din plin cuvântul în acest caz.

Întrebarea jurnaliștilor referitoare la faptul dacă vor fi primi măcar apă cei aflați în tren, a fost că vor primi când ajung la București.

Mă gândesc că într-o țară civilizată, chiar și într-o situație mai puțin gravă decât aceasta un funcționar al unei companii de transport după ce evenimentul ar fi ieșit la iveală și-ar fi prezentat demisia. La noi din contră, directorul CFR declară cu nonșalanță că "soluția este în altă parte". Asta ca să vă dați seama în ce țară trăim. Aici responsabilitatea se pasează altuia.

Dacă vrem să schimbăm ceva, în primul rând cred că este foarte important ca mentaliatea noastră să se schimbe în sensul asumării responsabilității.

Cât privește poziția ministrului transporturilor, de a-l scuza în orice fel mi se pare inacceptabilă. Dar la noi orice este posibil! Nu am așteptări prea mari de la vei care ne conduc, dar să se ajungă până aici deja e prea mult!











Pagina principală


Niciun comentariu: