Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

10 octombrie, 2020

Diferența dintre un copil și un laptop - invitație la lectură

De multe ori ne punem tot felul de întrebări despre propria noastră existență. Cum ne raportăm la propria noastră persoană, la cei din jur, la părinții, bunicii, frații sau copiii noștri. Este clar că într-o eră a tehnlogiei perspectivele de a ne compara cu altceva merg și spre această direcție.

Oricum ar fi pentru oameni, în general subiectul "copii", este fără îndoială unul extrem de sensibil și atunci cand este abordat de cineva, mai ales în spațiul public, trebuie ca acea persoană să își aleagă cu mare grijă cuvintele deoarece orice din ceea ce ar spune poate fi atât interpretat, scos din context sau folosit împotriva celui care afirmă ceva.

Mai mult, decât ceea ce am spus până acum, tehnologia și rețele sociale, permit transformarea extrem de facilă și prin urmare la îndemâna oricui are acces la ele la transformarea unei bucăți dintr-un interviu video într-o unealtă mizerabilă de manipulare politică. Acum nu vreau să iau apărarea vreunui partid( în speță era vorba de USR, al cărui simpatizant este Presură) , nu asta este scopul meu și nici al acestui blog, dar atunci când văd asemenea lucruri nu pot sta deoparte și să nu reacționez.

Și cu siguranță, mulți dintre voi, v-ați prins deja de la începutul acestui articol, că este vorba despre afirmațiile cercetătorului și fizicianului Cristian Presură cu privire la comparația dintre un copil și un laptop.

Și după cum spuneam subiectul privind copiii este unul extrem de delicat. Omul, are undeva în adâncul său acel ceva care îi spune că un copil este cel mai de preț lucru, pentru că ele reprezintă viitorul și totodată ceea ce rămâne după fiecare om în parte. Copiii reprezintă pentru părinți și aici mă refer la cei normali tot ceea ce este mai de preț, dincolo de toate celelalte realizări personale și profesionale. Omul este o ființă rațional-emoțională, nu doar rațională, deci este firesc să fie așa.

Nu aș vrea să dezvolt însă mai mult subiectul deoarece eu încă nu am copii și deși am 34 de ani încă nici măcar nu întrezăresc perspectiva de a avea într-un viitor apropiat, ba chiar nici măcar a vreunei căsătorii. Chiar în competiția online SuperBlog la care nu demult m-am înscris , ar fi trebuit scriu un articol referitor la cum te pregătești sau cum te-ai pregăti pentru a deveni părinte. O prietenă virtuală, concurentă și ea chiar mi-a reproșat că fug de o provocare. O fi așa sau nu, nu pot spune că sunt foarte sigur.

Dar să lăsăm aceste lucruri și să revenim la subiect. Pe lângă faptul de a fi fizician, în primul ca noi toți, indiferent ce meserie am avea, Cristian Presură este om. Iar acesta chiar are copii. Această afirmație care a stârnit scandalul mediatic, a fost făcută de un om care chiar este tată. Acum veți sări unii să spuneți că în cazul ăsta e și mai grav, că uite dacă i-ar muri un copil, iar spune neveste-i lui: "Hai să facem altul!" Dar hai să nu ne grăbim să judecăm. Sunt convins că acel om își iubește copiii și copiii în general, după cum reiese din faptul că a scris o carte: "Fizica Povestită", făcută special pentru atrage copiii spre studiul fizicii.

Dar se pare că pentru a înțelege toate implicațiile științifice, filosofice și reliogioase, inclusiv cu elemente de neuro-știință Presură a simțit nevoia să explice sensul acelor afirmații într-o carte publicată la Editura Humanitas. Dați click pe link-ul următor pentru a o putea comanda:

 






Eu personal am comandat-o și aștept să o primesc. Și cred că acest lucru ar trebui să îl faceți și voi, deoarece nu costă o avere(undeva la 36 de lei, inclusiv curierul).

Eu unul aștept să o citesc și de ce nu chiar să îi fac o mică recenzie sau să îmi spun părerea.

Trebuie să vă mai spun că sunt convins că va fi ceva foarte interesant. Și acest lucru se datorează modului în care autorul a abordat până acum orice subiect, deoarece deși a pornit doar cu fizica, acesta și-a extins aria de discuție și în alte domenii. Cea mai bună dovadă este faptul că ințial canalul său de Youtube s-a numit "Fizica cu Cristian Presură", iar acum se numește simplu "Cristian Presură". 

În încheiere, dacă v-am convins să faceți comandă la acestă carte să aveți o minte deschisă și nu vă lăsași manipulați de scoateri din context și de intetrese politice sau de altă natură, vă urez cu mare entuziasm : "Lectură plăcută!"




Niciun comentariu: