Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

26 octombrie, 2020

Cum îți îngrijești garderoba

Știm că hainele sunt foarte importante și deaceea dacă vrem să fim îmbrăcați bine căutăm să le luăm pe cel mai bune.

Dar ce să vezi ca orice lucru și hainele au nevoie de îngrijire pentru a le putea păstra în cele mai bune condiții, cât mai mult timp.

Și da te gândești că nu ți-a păsat de multe ori prea tare că ți-ai lăsat gol portofelul doar ca să iei ceva de calitate. Dar ai crezut oare că asta e totul? Dacă așa este, îți spun un singur lucru: te-ai înșelat foarte tare.

Așa că după cu m-am gândit eu așa într-o zi să dau sfaturi altora mi-am spus: Cam ce situații nasoale pot apărea și cam ce soluții am pentru a le evita.

Știu că atât la hainele pentru bărbați cât și la cel pentru femei pot apărea tot felul de chestii neplăcute, dar un lucru e clar. Oi știu eu multe, dar nu mă apuc să dau sfaturi pentru femei, mai ales că ele sunt cu mult mai sofisticate în materie de haine.

Așa că bă baieți, am vrut eu să spun: "fiți numai ochi și urechi", dar ăsta e doar un articol scris, așa că mă limitez să vă spun să citiți cu atenție sfaturile mele prețioase. 

Nu sunt eu vreun creator de modă sau ceva, dar mă pricep la acest domeniu, sau mă rog cel puțin așa îmi place mie să cred.

Aș începe cu faptul că dacă tot ați vrut haine de firmă, acum mai faceși un efort și  folosiți cele mai bune produse de spălare care să nu le deterioreze. Ascultați la mine: cea mai bună este o documentare temeinică cu privire la tipurile de detergenși, balsame de rufe și la modul în care acestea trebuie spălate în funcție de material sau textură. Și dacă nu vă pricepeși voi și nu prea vă duce capul nici după ce v-ați luat tone de informații, mai scoateți niște bani din buzunar și apelați la specialiști. Așa e că v-am ajutat mult! Exact așa mă gândeam și eu!

Fiecare tip de haină, necesită o îngrijire specifică, acum nu putem compara, paltonul bărbătesc , în ca că ești vreun elegant și porți așa ceva cu un simplu tricou. Unde mai pui că aceste piese vestimentare pot fi ținta preferată a molilor, deci trebuie avut mare grijă în această privință, plus că trebuie periodic duse la curățat, deci cum vă spuneam mai devreme e nevoie și de un specialist.


Acum hai să vorbim de tricouri sau pulovere: cred că cea mai mare provocare când vine vorba de ele este păstrarea culorii. Așa că nu vă zgârciți să luați produse de spălat ieftine că altfel nu e de bine. Eu am pățit-o așa că vă spun: este important ca detergenții să se comporte cât mai delicat cu hainele voastre și să nu atace fibra. Crede-mă tricoul îți va "mulțumi" pentru că ai avut grijă și te va încânta încă mult timp căci nu va avea culorile șterse. Știu că noi băieții mai ales dacă e vorba de tricouri le aruncăm repede în mașina de spălat, cum o fi acolo și cu orice detergent. Poate ar trebui să fim un pic mai atenți zic.




Dar hai să vorbim și de încălțăminte că nici ea nu e de neglijat. Mai ales că vine sezonul rece încep ploile, poate vine și vreo zăpadă. Întrebarea este: cum o să reziste încălțimintea la acest atca nemilos al vremii? Vă spun eu că, încălțămintea din piele pentru bărbați, de exemplu are nevoie de o cremă de protecție bună și acest lucru vă va scuti de mari neplăceri. Și trecrea timpului pur și simplu poate avea efecte nicive, dar ce te fcai dacă nu poți evita o baltă, sau mocirla de pe stradă atunci când ninge? E clar, trebuie ca ghetele sau cizmele tale să reziste nu? Știu senazția, e poate cea mai neplăcută dintre toate.




Acum eu sper că v-ma convins așa că dacă mai vreți sfaturi apelați la mine cu încredere. După cum vedeți sțiu lucruri foarte concrete, nu generalități, sau poate cine știe am o părere prea bunp despre mine. Vă las pe voi să apreciați cum e.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020.


Pagina principală



Niciun comentariu: