Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

07 iunie, 2020

Femeile sunt de vină



Nu am fost interesat să abordez acest subiect mult timp și asta din cazua că este dezbătut de mai toată lumea, dar este ceva care mă intrigă foarte tare.

Atunci când vine vorba de violența împotriva femeilor, în mod surprinzător există destul de multe femei care susțin agresorii. De ce vreau să mă axez pe acest aspect? Pentru că așa cum știți, un caz recent este cel al vloggeriței Bianca Adam, cunoscută ca Tequila.

Ea a fost agresată pe stradă, nu mai detaliez că deja știți cu toții povestea.

Ceea ce m-a uimit este tocmai reacția unei femei la o distribuire pe Facebook a știrii despre acest incident care susține că și ea a vut partea ei de vină.


Nu m-am mai putut abține să nu îmi spun și eu părerea în spațiul virtual despre acest subiect, mai ales că acest comentariu mi-a adus adus aminte despre o realitate asocietății românești: acea mentalitate conform căreia femeia trebuie bătută pentru că știe ea de ce.

Este ea cu adevărat vinovată? Ei bine da. Nu săriți pe mine, vina ei este...acceptarea. Da asta este singura vină. Sunt multe femei care au parte de un soț, tată sau frate violent. Și nu spun nimic, ba mai mult așa cum precizam chiar sunt unele care le iau apărarea.

Dar cum se ajunge oare aici, la a lua apărarea? Păi fetele cresc în casă cu un tată violent, care o agresează pe mamă. Acel bărbat a învățat asta de la tatăl lui, unde mai pui că și bunica din partea mamei a avut parte de același tratament, o învinovățește tot pe ea, fata ei aude pe mama spunând că așa ceva e normal, că tot vina ei este și e clar atunci când aud de un asemenea caz dau vina tot pe victimă. Sigur, în cazul de față nu este vorba de violență în familie, dar sunt șanse foarte mari ca cel care a făcut așa ceva să agreseze o femeie din propria sa familie sau poate ca deja să fi făcut asta.

Părerea mea este ca atât timp cât sunt femei care își acceptă soarta, ba mai mult de cât atât se pun de partea bărbatului violent, fenomenul nu va dispărea niciodată, indiferent de câte legi vom da și cât de indignată este opinia publică. Totul aici ține de educație și nu știu dacă e așa, dar nu m-ar mira să existe și mame de băieți care să le insufle că un bărbat trebuie să din când în când să mai dea câte o palmă. Păi nu m-ar mira având în vedere exemplul dat.

Un alt lucru îngrijorător este că există și femei violente și sunt nenumărate cazuri de fete de liceu care agresează altă fată, sau chiar cazuri în care lucrurile stau exact pe dos și există și bărbați victime. Nici acest lucru nu este de acceptat, violența împotriva oricui trebuie condamnată.

Este adevărat că există și femei cu gura mare, care vor să își impună astfel punctul de vedere, dar nu cred că nici măcar acest lucru nu justifică violența. O atitudine fermă, niște argumente bune și niște vorbe potrivite cred că ar rezolva situația. 

Din păcate nu cred că în societatea românească problema se va rezolva prea curând, dar țineți minte, atât timp cât fiecare din voi femeile nu veți mai accepta, cât timp voi mamele de fete le veți educa să nu accepte la rândul lor, cât timp voi mamele de băieți(și voi tații în egală măsură) le veți spune că este tocmai ok să lovească o fată sau o femeie și că puterea unui bărbat stă de fapt în a le proteja ,de-abia atunci problema se va rezolva. Până atunci voi toate care nu faceți asta sunteți vinovate!


Niciun comentariu: