Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

14 iunie, 2020

Atacul la persoană - o formă gravă de manipulare




Astăzi m-am gândit să abordez un subiect care mi se pare că este foarte important în lumea în care trăim. Atunci când esxistă divergențe de opinie pe baza unui subiect, mai ales acum cu dezvoltarea fulminantă a rețelor sociale, când argumentele nu sunt suficiente oricine poate ajunge în situația de a ataca prin diverse moduri persoana pe care ar dori să o contrazică.

Vreau să pornesc de la un caz concret și anume cel a lui Cristian Presură. 

Popularul fizician este în conflict cu Coaliția STOP 5G România,  asta pentru că el este un susținător al tehnologiei 5G și iar membrii acestei organizații luptă împotriva ei. Recent, Presură și-a spus în mod civilzat punctul de vedere cu privire la o postare  de pe pagina de Facebook a organizației referitoare la discuțiile din Parlament între mebrii ei și parlamentari pe tema 5G și în mod evident că aceștia au dat replica.

Ceea ce m-a deranjat este modul absolut mizerabil, prin care unii membri încearcă să îl discrediteze total pe Cristian Presură prin atac la persoană, folosindu-se de o bucată dintr-un interviu video, prin care este efectiv scoasă din context o afirmație pe care acesta a făcut-o, în ceea ce privește comparația între un copil și un laptop. Chiar am scris un articol despre acest lucru pe care îl puteți citi dând click aici

Trebuie să vă reamintesc că Domnul unl Presură a explicat de câteva ori ce a vrut să spună. Acesta chiar are copii și a adus de câteva ori pe fiica sa, deci nu am motiv să cred că nu își iubește copiii. Despre acest lucru am mai scris și în alte articole referitoare la el, dar simt nevoia să o repet.

Bineînțeles că nu mai pot răspunde la acele comentarii de pe pagina STOP 5G România, pentru că administratorii paginii au găsit de cuviință că este OK să mă blocheze, doar pentru câteva emoticoane cu reacții la unele din postările lor, de unde mă pot convinge clar cât de mult țin aceștia la libertatea de exprimare. Din nefericire pentru ei, Facebook permite vizulizarea paginilor, a postărilor și comentariilor paginilor pe care ești blocat.

Iată mai jos un exemplu de  astfel de mesaj: 

Postarea de pe pagina STOP 5G România :


Astfel de comentarii abundă la această postare , dintre care unele sunt cu limbaj ofensator, așa că am ales să nu le pun aici.  

Consider atacul la persoană drept o formă josnică prin care cineva vrea să ridiculizeze o altă persoană doar pentru că are opinii contrare. Cred că ar fi în stare ca ei să îl pună pe Domunul Presură pe același loc cu Colo, Zmenta sau Dana Budeanu  ceea ce ar fi toatal nedrept. Acesta cu atât mai mult cu cât este cercetător și care a ajuns să facă cercetare în Olanda pentru compania Philips, asta doar din cauza lipsei totale de interes a statului pentru acest domeniu, nu a uitat niciodată că este român ci încearcă să atragă oamenii, mai ales copii către fizică, motiv pentru care ascris și două cărți în limba română.

Acum pornind de la acest caz, vreau să spun foarte clar: nu atacați pe nimeni, indiferent de cât de mult nu ați fi de acord cu ce spune cineva, mai ales nu folosiți denaturarea unor afirmații făcute de cineva cu scopul de a-l discretita public!

Niciun comentariu: