Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

09 martie, 2020

La povești cu Cosmin: cum să treci pe roșu

În primul rând vă rog scuzați-mi cacocofonia din titlu, dar eu sunt un mare fan al unui youtuber povestitor și al canalului său. Și nu îi dau numele, nu că nu l-ați ști, dar nu am vreun motiv bun să nu îl zic, pur și simplu așa mi-a venit.

Și cum eu nu am un nume de scenă, sau parcă așa știu eu că se spune, tot ce am avut de făcut a fost să înlocuiesc numele idolului me, cu numele meu. Deci în loc de la povești cu ..... , a ieșit acestă minunată cacofonie. Pe unii cică iar deranja, dar în fine unii poate veți trece peste asta.

Un alt lucru pe care l-aș menționa, e că nici la capitolul originalitate nu stau bine, pe lângă faptul că am "plagiat" titlul, colac peste pupăză, propozițiile mele sunt construite cam cum vorbește el în clipuri, csf, n-ai csf. Dar cel puțin nu am copiat 100%. Am scos înjurăturile și după cum unii știți, are una ce deja a devenit un adevărat brand.

Cât despre faptul că am ales să scriu și nu să fac Youtube trebuie să știți că idolul meu, face animații și spre rușinea mea, trebuie să recunosc că nici măcar nu am încercat vreodată. Dar cine știe, poate într-o zi îmi va trece prin cap.

Acum poate na, poate vă întrebați și pe bună dreptate care e faza cu trecutul pe roșu.

Ei bine, acum ceva ani, băiatul vostru a vrut și el să își ia permisul de conducere. Și ca mai toată lumea, la început mi se cam oprea motorul, mai schimbam aiurea vitezele sau puneam uneori frână brusc de zici că nu era o mașină și o broască și chiar așa zicea și instructorul meu, că dacă dau drumul brusc la ambreiaj motorul se oprește și mașina sare ca broasca.

Dar vremea a trecut și nu că vreau să mă laud, dar pe măsură ce luam ore de condus, mă descurcam din ce în ce mai bine. 

Nu pot să spun că nu făceam gafe, dar în general chiar le aveam cu condusul mașinii deși nu pot spune că aș fi vreun pasionat de această activitate.

Ținând cont că trăiesc în București, unde după cum bine știți traficul e o junglă, nu îmi ajungeau orele de condus obligatorii pentru oricine face școala de șoferi, ci am băgat la greu ore suplimentare. Doar na, ce era să fac, tot în trafic faci școala, tot acolo dai și examenul , iar eu cel puțin am dat pe bune, fără șpagă, mai ales că nu cu mult timp în urmă, niște examinatori și elevi au fost luați la întrebări de DNA, tocmai din această cauză. Așa că mai bine decât să ajung pe la pușcărie, am zis că mai bine îl dau de câte ori e nevoie.

Și într-adevăr am dat eu de câteva ori și l-am picat. Cu sala, nu m-am omorât eu cine știe ce, aveam și carte de legislație și aplicație cu chestionare, dar tot chestionarele online de la dprciv au fost baza. Cu sala nu am avut probleme. 24-25 de puncte cam mereu.

Dar vine și ziua aceea despre care vă vorbeam. Mă prezint eu frumos la examen, destul de încrezător, dar emoția era totuși mare. După o lungă așteptare îmi vine și mie rândul să fiu examinat. Și spre surprinderea mea chiar am condus fără greșeală, până când trebuia să efectuez un viraj la stânga la un semafor. Dar așa cum cei care aveți dej carnet (și nu numai) știți pot exista semafoare pentru înainte și împreună cu acestea semafoare pentru la stânga sau la dreapta. Semaforul pentru înainte se face verde și toți ceilați, încadrați pe benzile pentru înainte pornesc. Eu de emoție fără ca pe loc să îmi dau seama pornesc și eu, semalizez și efectuez virajul perfect deși semaforul pentru la stânga era încă...roșu. În mod normal polițistul, la o asemenea gafă pune frână și te dă jos, dar suprinzător el nu a zis nimic și m-a lăsat să fac manevra până la capăt.

Acum, nu știu dacă altuia i s-a întâmplat asta, dar și polițistului îi era ciudă că nu mi-a dat permisul. Chiar mi-a zis: "după viraj, aș fi vrut să oprești pe dreapta și să îți dau carnet" Nici eu nu mi-am putut explica gafa, însă nu m-am dat bătut și data viitoare am luat într-un final permisul.

"Morala poveștii de azi", ca să îl citez pe idolul meu virtual este: dacă vrei să treci pe roșu, asigură-te că manevra ca la carte, iar dacă tot o faci, nu o face în timpul examenului auto, că riști să oftici chiar și pe polițistul examinator mai ales dacă până atunci ai condus fără greșeală.

Acum, lăsând gluma la o parte, adevărata morală este să ai mereu curaj, în cazul meu să mergi mai departe și oricât de greu ar părea să îți atingi obiectul propus așa cum am făcut eu după acea gafă, iar în cazul Youtuber-ului meu preferat să experimentezi lucruri, cum a făcut el cu paraștele, nu alea de pe centură, ci alea pe care le folosești când sari din avion.Și dacă nu ai inspirație poți apela la Furnizorul tău de experiențe , a și pentru că tot e la modă asta cu dezvoltarea personală vă recomand experiențe dezvoltare personală

În concluzie, ai curaj și...




Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.



Niciun comentariu: