Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

10 martie, 2020

Coronavirusul și turismul



Problema cea mai mare la ora actuală a tuturor este fără îndoială epidemia de coronavirus.

Pe lângă faptul că oamenii sunt speriați că s-ar putea îmbolnăvi, măsurile drastice pe care autoritățile sunt nevoite să au un impact negativ considerabil asupra multor activități din păcate și asupra activităților economice.

Gândiți-vă numai puțin câte firme private pot lua decizia de a-și limita activitatea, sau pot fi obligate să trimită acasă angajații bolnavi sau suspecți că ar fi putut să contacteze într-un fel sau altul virusul.

Meciurile de fotbal se vor juca deja fără spectatori, iar întrunirile organizate de mai mult de 1000 de persoane au fost deja interzise, iar cele cu mai puține persoane au multe restricții impuse.


Problema turismului

Deși se tot vorbește, și pe bună dreptate, de modul în care circulația oamenilor fie prin intermediul curselor interne sau externe cu avionul, microbuzul, trenul autocarul, etc. duce la o mai mare răspândire a acestei boli punându-se accentul pe oamenii plecați la muncă în străinătate, pentru destul de mulți dintre noi Italia nu este numai o țară unde poți munci, dar și o ieftină și importantă destinație turistică.

Întâmplarea nefericită face ca epidemia să fi lovit chiar în partea de nord a Italiei și chiar în regiunea în care se află orașul Milano. Bine acum, guvernul italian a luat măsură drastică de a izola întreaga țară și nu doar partea de nord. 

Este cunoscut apetitul românilor de a călători, iar Milano, alături de Roma, Florența, Veneția etc. este una din cele mai vizitate orașe ale Italiei.

Toate agențiile de turism care realizează circuite externe, au pachete pentru destinațiile amintite, deci pierderile pentru acestea sunt mari, fiind chiar nevoite deja să anuleze deja excursii rezervate și vă dați seama că sunt puse în situația de a returna banii turiștilor. 

Din punct de vedere turistic putem vorbi și nu cred că greșesc, de două tipuri de responsabilitate în contextul actual: cel al agenției de turism care trebuie să dea dovadă de profesionalism și să nu urmărească profitul cu orice preț, amânând sau chiar anulând anumite excursii în zonele cu probleme, iar pe de altă parte a turistului care dacă este sau suspectează că este bolnav sau vrea să călătorească  într-o zonă contaminată să renunțe la intenția pe care o are. 
  
Este important să înțelegem toți un lucru : sănătatea noastră și a celorlalți este mai importantă ca orice, să știm să cântărim bine lucrurile și în consecință să luăm decizii responsabile, să înțelegem că o boală contagioasă se transmite mult mai repede și provoacă mult mai grave consecințe dacă ne plimbăm și trebuie să limităm deplasările la situațiile în care este strict necesar. 

Felicit Agenția Holiday Boutique 

După cum chiar spuneam este necesar să dai dovadă de profesionalism și grijă față de proprii turiști, iar așa a făcut și agenția Holiday Boutique prin acest mesaj   

În concluzie fiți responsabili, gândiți-vă la sănătatea voatră, a familiei și a celor din jur,vremea călătoriilor va reveni la un moment dat, fiși optimiști!

Niciun comentariu: