Zilele acestea suntem puși în situația de a sta în casă motiv pentru a medita și a ne redescoperi. Și acum dacă stăm și ne gândim bine întreaga noastră viață o putem compara cu clădirea unei case. Ne-m dori o viață în care să fim realizați din toate punctele de vedere, dar pentru a putea face acest lucru e nevoie de etape.
Casa pentru a fi construită are nevoie mai întâi de un proiect. La fel și un copil este un proiect în care arhitecții sunt părinții care la început îl îndrumă la primii săi pași, îl învață să vorbească să facă gesturile elementare necesare pentru orice om. Aceste lucruri simple, sunt fără îndoială temelia. Știți cu toții cât de important este să ai o temelie sănătoasă. Acum puteți înțelege comparația pe care am ales să o fac.
Ce urmează: educația cea primită tot de la părinți, cum se mai spune cei 7 ani de acasă. O serie de reguli simple, dar esențiale ce pot fi privite ca un veritabil dictionar de constructii al vieții noastre. Să nu uităm rolul grădiniței însă ce constiuie primul pas spre socializare
Școala cea care urmează, are mai la rândul ei multe etape: gimnaziu, liceu și facultate. iar pe măsură ce ajungem mai sus evoluăm și devenim niște oameni care începem să ne dăm seama de drumul pe care îl avem de urmat, totul începe să capete sens.
Odată ce începem activitatea noastră profesională viața noastră este ca o casa activă căci până acum aceasta era doar un spațiu gol, ce trebuie amenjat. Ce faci după ce ai finalizat construcția pereților? Răspuns corect: te gândești la partea zugrăvit, de mobilat, de cumpărat toate lucrurile necesare.
Totuși după ce aceste lucruri s-au realizat omul își dă seam că toate aceste lucruri nu sunt de ajuns. Este momentul găsirii unui partener, pentru că altfel totul care să completeze locuința alături de care va avea o viață agitată, dar și frumoasă. Cu partenerul ne facem toate planurile, trăim moentele bune și rele, fericite sau triste, ușoare sau grele, frumoase sau urâte, mai exact totul.
Punctul culminant al clădirii vieții este ca fiecare din noi să dea naștere unui copil, care la rândul său să reia totul de la capăt, iar sensul în sine al vieții nu este altul decât...viața am putea spune.
Trebuie să înțelegem și un adevăr: viața noastră este o veșnică luptă. Dar în primul rând cea mai puernică luptă este cea cu noi înșine, chiar dacă ne luptăm cu ceilați, cu natura, cu diversele situații care apar și unii din noi chiar cu societatea în sine.
Lupta cu noi înșine ne ajută să devenim mai buni să ne autodepășim, uneori este nevoie de o schimbare, să reparăm ceva care s-a stricat.
O viață trăită fără luptă am putea spune că este aproape degeaba, dar în fine asta poate că e doar părerea mea.
Dar în viață nu avem numai inamici, dar și prieteni. Ei sunt importanți. Așa cum pentru a clădi o casă avem nevoie de ajutor uneori și de sfaturi bune, întocmai acest lucru se întâmplă și cu viața noastră. Prietenii sunt acolo și trebuie să îi ținem pe lângă noi, pentru că altfel ne-ar fi foarte greu.
Unii spun că prietenii sunt adevărata bogăție și nu banii. Evident că în lumea în care trăim banii ne sunt indispensabili și nimeni nu poate nega acest lucru, dar cu toate acestea oamenii din jurul nostru sunt cei cu adevărat valoroși.
Acum mă gândesc la tine cititorule, tu te-ai gândit că viața ta este la fel ca o casă? Esți de acord cu mine? Oricum ar fi eu rămîn la această părere.
Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu