Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

28 noiembrie, 2019

Înapoi în epoca de aur

E seară. Înainte de culcare, cu telefonul în mână vreau să vizonez un film așa că mă fac comod și caut un site pe care sunt încărcate mai multe filme, unul din acela plin de reclame și la calitate destul de slabă. Dar ce să vezi, dacă e gratis astea chiar sunt detalii. Este vorba de filmul "Înapoi în viitor". L-am văzut de multe ori la TV și vreau să îl revăd ori de câte ori am această ocazie. M-am gândit de multe ori la un lucru: dacă ar fi posibilă călătoria în timp mi-aș dori să am parte chiar eu de o asemenea expriență.

Ceasul se face destul de târziu așa că somul începe să îmi dea semne că ar vrea să se instaleze și oricât nu mi-ar conveni mie acest lucru, cedez și închid telefonul, apoi închid ochii rapid. Nu aveam să imaginez de experiența incredibilă ce urma să o am în fantastica lume a viselor.

Dintr-o dată se făcea că eram pe aeroportul Henri Coandă, cu un bilet rezervat către Los Angeles. Auzisem la știri că celebrul Doc Brown, care după cum știți alesese să trăiască în Vestul Sălbatic. undeva prin anul 1885. se întorsese în anul 2019, la 4 ani după anul de grație 2015, viitorul de acum trecut al celebrei trilogii.

Lui Doc i se făcuse dor de prietenul său Marty, așa că se hotărî să îi facă o vizită, dar habar nu avea că acestă întoarcere nu este nimic altceva decât începutul unor noi aventuri prin timp.

Marty era acum bine și foarte atent față de copii, mai ales de băiatul său care de data aceasta nu mai pățise toate belelele de care cu siguranță și voi știți.

După un zbor obositor și lung, ajung în Los Angeles, unde mă cazez la hotelul pe care l-am rezervat și tot ce îmi doream era să rămân peste noapte acolo și mă odihnesc bine.

Cu ajutorul nor prieteni din SUA, pe care mi-i făcusem pe rețelele de socializare imediat a doua zi aflu unde decisese să locuiască Doc, așa că pornesc să îl caut.

Îi bat la ușă, îmi răspunde și mă întreabă:

- Salut, cine ești tu și ce vrei?
- Dumneavoastră chiar sunteți Doc Brown? Nu pot să cred!
- Da, chiar eu.
- Sunt pasionat de călătoria în timp și aș vrea să știu mai multe.
Poate chiar voi avea ocazia să călătoresc cine știe.
- Hey, probabil că ai auzit de aventurile mele și ale lui Marty, dar nici gând să le mai repet. M-am întors, doar pentru că mi se făcuse dor de el.
- Tocmai despre asta e vorba.
-Nici gând.
-Dar...
- Nici un dar...am spus nu, rămâne nu.

Discuția asta era în engleză, am tradus-o să o înțelegeți toți, dar ce să vezi ceva neașteptat s-a întâmplat.

Doc Brown începuse să vorbească în...română:

- Știi cât timp am stat aici au venit la mine cei de la Google și am făcut un experiment și acum vorbesc limba asta ciudată.
Eu șocat îi răspund:
- Este limba română, vine din România, eu sunt român.
-România? Unde e asta. În Asia, are capitala la Budapest.
- Bucharest...adică București, Doc. Se fac glume din astea, cred că  Dar care e treaba cu experimentul.
-Păi uite casca aia o vezi?
- Da și? Ce e cu ea.
- Face parte din experiment.
-Cum așa ?
-Conține niște electrozi, iar datorită lor îți pot băga în cap toate cuvintele traduse din engleză într-o anumită limbă. Vezi tu, oricât s-ar chinui ei cu un robot tot un om îți poate traduce o frază exact. Ce e tare e că totul e instantaneu, nu mai trebuie să înveți tu limba respectivă. Eu am construit dispozitivul.
- Wow, ce tare!
- Doc, auzi acum că tot știi limba română...nu ai vrea să vii cu mine în România.
- Dar cum voi face să trecem la graniță, eu nu am acte, doar cei de la google au acceptat experimentul meu, dar îl va patenta altcineva. Eu nu pot că sunt venit din viitor, pardon din trecut.
- Știu eu pe cineva care îți va face acte false se pricepe. ( Se pare că erama mare șmecher în vis și mergea să fac lucruri din astea și pe acolo.)
- Nu e prea riscant.
-Hai te rog!
-Ok! Dar dacă ne prinde eu îmi iau mașina timpului și fug înapoi. Tu te descurci.
- Mașina timpului asta e. Scoate-i flux capacitor-ul Doc! Am eu grijă să îl ascund în bagaje, îl luăm cu noi.
- Ce, nu înțeleg de ce să îl luăm , cum mă mai întorc eu înapoi?
- Nu o să ne prindă nimeni, îți garantez.
- Bine, îmi fac bagajul și mergem. 

Am ajunjs în aeroprt și am pornit spre România.Din fericire totul a decurs cum trebuie și am ajuns fără să fim descoperiți.

Ne-am cazat la un hotel, apoi de dimineață am pornit către Gara De Nord, cu destinația Constanța.
Am ajuns și apoi ne-am îndrepat spre Mamaia. Era în toiul verii. Doc era uimit de forfota stațiunii. Dar l-am lămurit eu cum să treaba. Era clar că nu se aștepta să vadă ce a văzut.

-Știi ce mă face curios Doc? tare aș vrea să văd cu ochii mei cum se distrau oamenii la mare pe vremea lui Ceaușescu.
- Ceaușescu? Cine a fost el.
- Președintele țării, l-au condamnat la moarte și l-au împușcat în 1989.
Doc tresări, să îi vorbesc eu despre asta, că el o pățise și apoi știți povestea. De aici a pornit totul.

Îl pe conving pe Doc să cumpărăm o Dacie 1300 recondiționată de la un tip care se ocupa cu așa ceva și găsim un loc abandonat din Constanța unde să o transforme într-o mașină a timpului. Apoi noaptea pe plaja din Mamaia când nu ne mai deranja nimeni, poate doar șezlongurile ce așteptau cuminți venirea dimineții să le aducă bani concesionarilor de plaje.

-Sții, Doc.Dacă ne-ar prinde cineva pe plajă cu mașină, aș primi amendă. Dar eu sper să ne întoarcem în timp până să vină poliția.

Zis și făcut. Turez cât de repede pot și surprinzător Dacia noastră prinde 90 de km/h.

Setasem data pe 15 august 1970, noaptea la ora 2, să nu ne prindă careva alertat de zgomot. 

La un moment dat era că clar reușisem. Fiind atâta liniște la ora aia am putut să ne dăm seama că totul decursese ok.

Am ascuns noi mașina timpului și de data am dormit undeva într-un loc ascuns.

Eu am avut grijă să îmi iau colecția mea de bani de pe timpul ăla( căci eram colecționar) să ne putem descurca pentru o zi două, dar și un laptop, pe care avusesem grijă să salvez câteva link-uri de la Christian Tour și ofertele de vacanță.

Mă apropii de un grup de oameni care stăteau liniștiți la o terasă. Se uitau ciudat la noi, pentru că eram îmbrăcați ciudat pentru vremea aia. 

Unul dintre ei mă întreabă de unde venim.
- Din viitor îi răspund eu.
- Ești nebun, nu se poate așa ceva.
- Ba da se poate, și scot laptopul din bagaj.
Se uita uimit la mine cum încep să umblu prin el și să vadă pe ecranul acela misterios Oferte Early Booking sau Vacanță în Mamaia. Salvasem eu și link-ul dar evident că fiindcă Internet-ul nu fusese inventat laptop-ul meu meu nu avea la ce se conecta.

Le povestesc eu că vor putea călători în străinătate, dar unii chiar făceau mișto de mine, exact așa cum făceau de Doc, cei din Vestul Sălbatic  când le vorbea de viitor. 

Le-am povestit eu de plata cu card-ul că am agenția mea preferată Christian Tour și multe altele.

Au rămas mirați și că pot călători cu mașina chiar în toate zilele nu alternativ( zile pare/impare). Iar au rămas cu gura căscată când au auzit de avantajele de la all-inclusive, că poți să îți faci vacanța inclusiv în străinătate și de nenumăratele modalități de distracție de pe litoralul zilelor noastre

Le-am arătat și fotografii cu câteva hoteluri din oferta agenției cum arfi cele de mai jos:




Dar visul e vis și alarma telefonului sună. Nu știu ce s-ar fi întâmplat mai de parte dacă ne-am fi întors în viitor. Cu siguranță dacă se va inventa călătoria în timp, aștept oferte de la Christian Tour.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019.


















Niciun comentariu: