Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

03 iunie, 2019

Tactică de marketing


Ca mulți dintre voi și eu am fost curios să îmi caut numele pe Google. A fost simplu, am scris Cosmin Petre și da chiar am reușit să găesesc ceea ce mă reprezintă pe mine în ultima vreme, acest blog.

Ceea ce mi s-a părut însă interesant este cum arată rezultatul în Google cu prin care l-am găsit și anume tactică de marketing.

Cu toate că eu în facultate mai precis la prima fiind una cu profil economic, cunoștințele mele din domeniu au fost și au rămas pur teoretice. Evident că acest concept îmi era cunoscut, dar în practică nu l-am pus niciodată.

Astăzi dacă scriu numele meu apare pe a doua pagină. Pot spune că "tactica" mea de a aduce blog-ul nu a reușit, dar nu e departe, până la urmă reușita oricărui site e să fie prima pagină. Pun ghilimele pentru că nu a fost o tactică în adevăratul sens, ci o inspirație ca la un concurs de blogging să pun acest tag la una din probele pe care le-am scris acolo. Evident că rezulatul din google duce către acel articol. Ironia sorții face ca tocmai eu acolo să fi criticat cumva marketing-ul agresiv.

Astăzi mai ales în epoca marketing-ului digital, toată lumea are impresia că le știe pe toate că poate deveni el însuși un specialist în marketing și poate ajunge acolo fără prea multă muncă. Se înșeală în mod evident, dar faptul că multă lume caută tactici de a atrage clienți, sau ca în cazul nostru, al bloggerilor cititori, ideea de a pune acel tag a fost, zic eu, una inspirată deoarece motorul de căutăre l-a considerat cât de cât  relevant încât să ajungă pe pagina 2.

Acum trebuie să recunosc, scriu și iar scriu și încerc și eu ca și voi să găsesc acea tactică pentru ca blog-ul meu să fie găsit de cât mai multă lume și nu mă voi lăsa până nu voi reuși acest lucru. Cum am spus, pare ușor, dar nu e. Algoritmii SEO se schimbă, devin tot mai complicați, în încercarea de a reda conținut cât mai relevant, ceea ce fiecare dintre noi dorim atunci când căutăm ceva.

Ceea ce îmi doresc și mie vă doresc și vouă: o tactică prin care să ajungeți tot mai sus!

Dacă v-a plăcut acest articol vă invit să citiți mai multe regăsite pe pagina principală apăsând aici

Niciun comentariu: