Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

04 mai, 2019

Persoanele cu handicap și respectarea drepturilor lor


Cei mai mulți dintre noi de foarte multe ori nu ne gândim atunci când suntem sănătoși și fără probleme la cei care nu au acest noroc.

Trăim într-o lume destul de rea și din păcate sunt mulți care atunci când aud de persoane cu handicap sunt cel puțin nepăsători, nu vreau să menționez și alte lucruri mai urâte.

Mai grav decât nepăsarea este nerespectarea drepturilor pe care acestea le au chiar de către cei care ar trebui cu atât mai mult să facă asta și chiar să le apere și anume autoritățile.

Ceea ce m-a determinat să iau atitudine și să scriu, au fost două articole despre acest subiect sugerate chiar de o prietenă virtuală a mea de care am mai scris aici, la rândul său o persoană cu handicap, care însă este foarte ambițioasă.  Ea este creatoare handmade și bloggeriță, o apreciez foarte mult și despre ea am mai scris aici pe blog: Luminița Tudosă

Tot Luminița mi-a povestit că este foarte supărată pe alte persoane care deși sunt în cauză, o descurajează în ceea ce face spunând că ar trebui să nu mai facă nimic că oricum sunt ajutați și că așa trebuie să fie. Asta nu face decât să alimenteze din punctul meu de vedere ideea oamenilor răi la suflet că aceștia ar fi complet inutili pentru societate.

Pe de altă parte și dacă încercearcă să facă ceva apar alții care spun că se descurcă și ar trebui să nu mai primească acele indemnizații de la sta. Dar asta e trăim în România și oricum ai face nu e bine. 

Nu e de mirare, având în vedere ce am spus, că drepturile lor de cele mai multe nu sunt respectate și acest lucru le face ca viața lor să fie destul de grea.

Spuneam că e vorba de două articole sugerate de Luminița și am început cu cel ce face referire la poliție. 

   Sursă foto: vezi articol


De multe ori în parcările mall-urilor sau hypermarket-urilor șoferii ignoră cu bună știință locurile destinate persoanelor cu dizabilități parchează tocmai acolo  și poate că și voi ați văzut sau chiar vă aflați printre cei care fac acest lucru. 

Totuși, iată că tocmai cei care ar trebui să îi sancționeze, polițiștii, încalcă ei înșiși drepturile acestor persoane. Nu pot să nu mă întreb, cum mai pot amenda aceștia pe cetățenii obișnuiți care încalcă legea și ce pretenții mai putem avea la aceștia din urmă?

Situații similare apar și atunci când în mijloacele de transport în comun când cei perfect sănătoși se așează pe locurile special rezervate persoanelor cu dizabilități.

Cel de-al doilea articol(ce include și video), de data asta face referire la un caz mult mai grav și cu siguranță ați auzit de multe ori de oameni care având un handicap sunt efectiv batjocoriți și umiliți prin acțiunile unor persoane, care prin job-ul pe care îl au ar trebui să fie atenți la nevoile acestora.


Chiar dacă articolul nu se referă la un caz din România ci din Canada ,totuși trebuie să ne îngrijoreze că unei persoane, cum este acest bătrân în scaun cu rotile i-a fost cauzată o asemenea situație dificilă și umilitoare, prin care din cauza confiscării acumulatorilor de la scaunul rulant electric de către personalul din aeroport a fost nevoit să se târască până în camera de hotel.

Poate că ar trebui să se gândească toți cei care sunt sănătoși și nu au probleme că oricând se poate produce un accident și să ajungă să aibă o dizabilitate, să le respecte drepturile, iar autoritățile cu atât mai mult, dar din păcate.



Niciun comentariu: