Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

03 februarie, 2019

Mai merită adsense pe blog?

E o întrebare la care încerc azi să dau un răspuns. Asta pentru că vedeți reclame cu siguranță atunci când intrați la mine să citiți articolele. Da, am adsense.

Ei bine sunteți curioși dacă merită. Spun un categoric nu!

Poate ați auzit de CPM. Dacă nu, vă spun eu:  acesta etalonul de măsurare a valorii unui site ce are adsense. Există așa ceva și pentru varianta video la youtuberii care au monetizare și din păcate sunt înjurați pentru treaba asta. CPM înseamnă cost per mille, ceea ce reprezintă costul generat pe mia de utilizatori.

Din experiența mea se pare că acest CPM este extrem de scăzut pentru România, iar în cele din urmă voi dovedi acest lucru prin graficele de mai jos pentru acest blog.




Din câte puteți vedea 160 de utilizatori care au interacționat cu articolele au adus un câștig de doar 2 eurocenți. Dacă e să facem un calcul simplu pentru a obține măcar 1 euro pe zi ar trebui să am 8000 de utilizatori zilnici ceea ce înseamnă în jur de 30 de euro într-o lună. CPM-ul este de 12,5 cenți. Puțin, foarte puțin ținând seam că și blogerii mari pot avea o asemenea audiență sau  doar un pic mai  doar în zilele bune.

În concluzie înainte să înjurați blogerii că au diverse colaborări gândiți-vă că nimic nu e gratis și dacă vreți material de calitate cei care scriu trebuie să aibă și o satisfacție financiară. Există 2 variante: fie plăiți voi, fie găesc o altă sursă.


Niciun comentariu: