Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

13 noiembrie, 2018

Visul american nu e departe

Visul american nu e departe


În anii de dinainte de revoluție o mare  din români visau să trăiască într-o altă lume. Eu nu am apucat suficient din acea perioadă să pot avea experiențe proprii, dar nici nu pot să spun că am o vârstă care să nu îmi permită să îmi fac o idee despre cum era viața atunci.

Tot ce știau oamenii era din cărți sau filme western, piratau la greu caste cu muzică ale formațiilor în vogă, iar cei mai mulți aveau astfel o imagine vagă și poate percepută nu tocmai așa cum ar trebui, adică în mod distorsionat despre viața de acolo. Acum un lucru banal, cum ar fi purtarea unei perechi de jeanși era atunci ceva deosebit.

Și imediat după 1989 magazinele de tip fast-food printre care și McDonald's, la care am fost special odată când s-a deschis unul cu doamna învățătoare și toți colegii ne fascinau. Chiar dacă acum sunt ocolite căci mâncarea cică nu e tocmai sănătoasă, aproape toți românii erau avizi după tot ceea ce înseamnă occident. Era gustul libertății după atâția ani în care granițele au fost închise.

Pentru mulți serialul Dallas era fascinant și îii făcea să își dorească o viață ca acolo.

Pentru mulți visul american este întrerupt de vize care știm cu toții că nu se obțin ușor. Două cuvinte asemănătoare care se pot rezuma într-o propoziție: Vise ce sunt spulberate de vize. Dar poate unii au auzit de un program care îți permite să călătorești și anume Work and travel

De acest program care înseamnă în traducere, "muncește și călătorește",am auzit și eu mai demult, nu i-am dat importanță și am un mic regret acum. 

Dacă aveți curaj și spirit de aventură poate fi șansa voastră de a munci și totodată de a vizita pe viu diverse destinații turistice de peste ocean pe care le puteți vedea numai în poze sau filme.


O agenție, CND Turism este cea vă oferă astfel de vacanțe speciale prin acest program.

Așa că dacă ați visat că veți ajunge acolo sunteți pe cale ca acest vis al vostru să devină realitate. Chiar dacă până acum pentru mulți a fost departe, visul, așa cum am scris și în titlu este aproape, trebuie doar să îndrăzniți să credeți în el.


Acest program despre care v-am spus mai devreme este special, mai ales prin faptul că el se adresează studenților și poate că dă bine la CV și la o eventuală angajare să scrii acolo că ai participat la un astfel de program. 

Este o bună ocazie de a îmbina utilul cu plăcutul, de a căpăta experiență în cadrul unor companii multinaționaleși totodată de a vizita locuri în care pentru unii este destul de dificil să ajungă, de a interacționa cu oamenii de acolo și de ce nu de a închega o serie de relații de ce nu chiar și de prietenie cu acesția, precum și cu și cu studenți din alte țări, participanți și ei la un asemenea program, de a îți perfecționa limba engleză, de a vedea viața dintr-o altă perspectivă, de a observa și de a înțelege diferențele culturale.

O serie de destianții tursitice cum ar fi New York, capiatala Washington, Hollywood, Florida, Arizona, Marele Canion  și multe altele sunt locuri cu adevărat impresionante. Este o adevărată ocazie zic eu de a ajunge acolo și a de vă mândri cu acest lucru.

Cu siguranță există în ziua de azi multe destinații ușor accesibile în diferite locuri din lume, mai ales în europa, dar după cum v-ați dat și voi seama acest program este mai mult decât o simplă călătorie.

Dacă încă nu sunteți convinși sau nu aveți curajul să faceți încă acest mare pas, poate niște poze din cele de mai jos să vă dea imboldul necesar și să începeși demersurile pentru a vă putea duce acolo cu ajutorul programelor oferite de agenția despre care v-am spus mai devreme.


Ca o concluzie din punctul meu de vedere eu aș încuraja pe toți prietenii, sau atunci când voi avea copii dacă își vor dori bineînțeles să încerce o astfel de experiență.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.
Niciun comentariu: