Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

28 noiembrie, 2018

UE pune piedică Youtube

UE pune piedică Youtube 


            

După GDPR urmează articolul 13

După ce în data de 25 mai 2018 prin intrarea în vigoare a GDPR lucrurile s-au complicat pentru cei care colectează date cu caracter personal, legislația Uniunii Europene vine de data cu o lovitură dură pentru cei care au canale de Youtube.

Controversatul articol 13 din Directiva UE privind copyright-ul, ar putea închide mai multe canale de Youtube.

Practic toți cei care dețin canale de Youtube ar putea să le piardă, deoarece în cazul în care încarcă pe canalulor conținut din altă parte  pentru a-l comenta sau a face parodii, ar putea fi blocați pentru că au încălcat drepturile de autor.

Reacții privind directiva

Evident că au existat mai multe reacții, dar din punctul meu de vedere, cea mai clară și pe înțelesul tuturor a fost cea a lui Mikey Haș, care nu s-a limitat doar la a face un clip explicativ ci și a merge să discute cu cei de la Parlamentul European pe această temă și îndeamnă lumea să ia legătură cu europarlamentarii români pentru a discuta cu ei și găsi soluții în această problemă.

Vezi video mai jos:



Este bine că sunt oameni care știu să ia atitudine, iar Mikey Haș este unul din ei. Dacă ar fi mai mulți oameni astfel, fie că este vorba de autorități naționale sau de UE, nu ar mai face exact ceea ce vor și nu ar mai impune restricții dure.




Niciun comentariu: