Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

04 noiembrie, 2018

Agentul imobiliar și certificatul energetic

Agentul imobiliar și certificatul energetic


            

Era pe la 5 și ceva după-amiază. Telefonul sună. Mă uit și ce văd cine e. Era unul din numerele acelea pe care nu le sufăr. E vorba de  aceia caree te apelează să își facă reclamă la vreun produs, sau cine știe la ce conferință să te invite să te prostească și în final nu știu ce prostii să îți vândă.

Răspund totuși:

- Bună ziua, mă numesc agent imobiliar Popescu..... de la firma.... Oricum nu am reținut numele și nici firma. Dar eram mirat că de data asta mă caută pe mine de la o firmă de imobiliare. Dar ce să vezi, imi aduc aminte că în urmă nu cu mult timp comentasem și eu să mă bag în seamă la niște postări de pe un grup Facebook legat de imobiliare. Și mai mult pe profilul meu am numărul de telefon. Mă lămurisem, de acolo mă știe. Dacă m-a apucat pe mine să scriu acolo, acum 

- Bună ziua, ce doriți!

- Știți avem ofertă de apartamente noi în cartierul... Residence. Atât am reținut Residence (acum mai toate cartierele noi sunt "Residence").Vă dați seama ce "interesat" eram de fapt de ofertă, deși nu voiam să îi arăt asta.

- Și cam de la ce preț pornesc. Repede eu să întreb de preț.( păi nu sunt eu vreo vedetă, politician sau afacerist de succes să am bani cu sacul).

- De la 39.900 de euro (tactica prețului psihologic, să nu zică 40.000)

- Aș dori să stiu că tot se apropie iarna, au certificat energetic? Însă parcă întrebarea mea îl pusese puțin pe gânduri.

- Păi nu am apucat să vă spun nimic de suprafață, număr de camere facilități, loc de parcare, amplasare față de mijloacele transport în comun.

- Da zic, dar pe mine mă interesează acest aspect. Știți dacă e o iarnă din aia de "E ger de îngheaţă şi cenuşa în vatră?" Mă rog, noi suntem da la oraș, dar așa îmi spunea mie bunica când mă duceam iarna în vacanță la țară și crivățul nemilos făcea să crape și pietrele. Și parcă am auzit eu la meteo că ne așteaptă o iarnă grea( pe asta o inventasem, dar ce contează?)

- Păi puneți o centrală mare, și nu o să înghețați. Știți se poate instala ușor, apartamentele sunt proiectate astfel (m-am prins imediat că voia să se scoată) 

- Un proverb danez spune: "un foc mic, care dă căldură, preţuieşte mai mult decât un foc mare, care frige." Și eu nu vreau o centrală care să consume mult și să mă..."frigă" la buzunar.

- Da văd că sunteți cu proverbele, dar aveți dreptate.

- Cred că o să apelez la un auditor energetic, deși acest lucru ar fi trebuit să îl fi făcut dumneavoastră. "O casă fără izolare termică e ca un om îmbrăcat subțire ce stă în frig și încercă să se încălzească bând ceai fierbinte." Pe asta nu știu cine a mai spus-o, dar îmi place cum sună ( o inventasem și eu să mă dau deștept).

- Bun deci să înțeleg că sunteți interesat...

- Nu. Îmi pare rău, dar nu am bani să cumpăr apartamentul. 

- Aaa...eu credeam că...

- Nu. Chiar îmi îmi pare rău.

- Am înțeles, o zi bună!

- La fel!


Acum mai în glumă mai , aveți nevoie și voi de certificat energetic. Și nu uitați că nu o centrală care consumă mult face totul, ba cum i-am spus și agentului vă ''frige" la buzunar. Și mai mult decât atât că era să uit: și pe timpul verii o casă bine izolată contează. Dacă iarna nu se pierde căldura și vara e răcoare. 

Și geamurile termopan contează, eu mi le-am schimbat încă de astă vară că știți și voi "omul deștept își face iarna car și vara sanie". Cică se pierde multă căldură pe la geamuri. 

Un lucru e sigur, nu am bani eu să mă mut în casă nouă, dar am bani să o izolez (pereți și geamuri), dar și dacă aș avea nu o iau fără certificat energetic și bineînțeles că am să îmi fac și eu unul, în caz că vreau să mă mut totuși, că sunt șanse mari să dau peste unul ca mine să mă întrebe de el.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.













Un comentariu:

https://www.ncs-projects.ro/ spunea...

NCS PROJECT & DESIGN - NCS PROJECT & DESIGN SRL
Certificat Energetic,Dirigente de Santier,Proiectare casa. Preturi excelente, promptitudine, efort minim pentru client. Suntati-ne acum la telefon 0765458387. Va oferim calitate, profesionalism si siguranta!