Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

23 iulie, 2018

Cu mașina pe linia de tramvai

Cu mașina pe linia de tramvai




 Postare cu garduri de separare a liniei de tramvai


Pe pagina de Facebook "Bucureștiul făra ei", a apărut această fotografie și întrebarea dacă suntem de acord sau nu. Această pagină este una ce o critică pe Gabriela Firea, dar nu vreau să insist asupra acestui aspect deoarecce nu fac și nu voi face politică pe acest blog.

Eu locuiesc în București și stiu foarte bine că acolo există mulți "șmecheri" care cred că li se cuvine să circule pe linia de tramvai. Problema e că atunci când aceștia ajung la semafor trebuie să reintre pe banda de lângă axul drumului sau chiar pe banda 1. Așa că "fraierul" care a fost corect și spre ghinionul lui a fost primul la semafor trebuie să îl lase să intre.

Oricât am vrea nu poate exista o patrulă de poliție în fiecare intersecție și deși legea sancționează astfel de fapte mulți nu sunt prinși. 

Instalarea de astfel de garduri de protecție este deci necesară și, cum era de așteptat, mulți sunt nemulțumiți de decizia luată, comentând negativ la postarea de care am amintit mai devreme.


Îmi amintesc o situație din Grecia


Cu ceva ani în urmă am fost într-o excursie în Grecia și la un momnt dat pe sensul opus erau multe mașini care așteptau la semafor. Toți stăteau cuminți la semafor, nici unul să claxoneze, să taie fața, să depășească toată coloana. Chiar cineva ași comentat acest lucru, comparând cu ce se întâmplă la noi. Și recent codul lor rutier s-a înăsprit că îți pot lua permisul pentru lucruri mărunte.

Concluzie

Ar trebui să încercăm să ne mai civilizăm și noi mai ales în ceea ce privește circulația rutieră, altfel autoritatea e nevoie să recurgă la tot felul de metode să o facă și nu ne convine, ne revoltăm pe rețelele de socializare, deoarece cei mai mulți dintre noi respectă legea doar de frică sau că sunt opriți prin metode de genul despre care am vorbit, nu pentru că sunt conștienți că așa e bine.



Niciun comentariu: