Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

06 mai, 2018

O melodie fascinantă

Eterna și fascinanta Românie - o melodie...fascinantă




Ca$$a Loco o formație trăsnită...sau nu



De ceva ani au dispărut de piață, au fost o formație atipică și trăsnită, cu unele melodii poate greu de înțeles cu adevărat pentru unii deoarece numai în aprență au fost doar comici.

Au avut mai multe melodii, din care multe cu videoclip și intens difuzate de posturile de TV și radio. Cu tot succesul lor comercial, ei pot fi asculatați și astăzi, deoarece din punctul meu de vedere.

Dintre melodiile lor de succes putem enumera: Făt Frumos; Sorel; Vând fan; Eterna și fascinanta Românie; Goanga; Din Dragoste; American Dream;  Iarna la mare; Tu și prietena ta; Nu ești tu un pic cam prost; Cine are noroc are; La Mall etc.

Cu siguranță stilul lor este trăsnit, dar pentru unele melodii dacă asculți mai atent versurile poți descoperi lucruri interesante


Eterna și fascinanta Românie


De ce am ales această melodie pentru că vreau să redau părți din ea care vă vor pune pe gânduri.

În aparență pare o melodie care reprezintă o prezentare inversă a realității dure în care se afla, țara noastră. Deși au trecut mulți ani lucrurile din păcate nu au luat-o într-o altă direcție.

Numele piesei este denumirea unui dosar in care a fost implicat statul român prin anul 1995.

Versuri interesante din melodie

În videoclip apar anumite pasaje care te pun pe gânduri: "România este în pericol de a intra în NATO și în UE . Ce mai putem  face pentru scăpa de aceste amenințări?" sau "Noi trăim bine în România. Cine sunt oamenii care vor să ne cotropească? Americani, germani și alte zeci popoare, ne bat în poarta țării așteaptă la hotare."  Cotropirea dacă e să ne gândim s-a produs în parte, dar nu prin război ci treptat, prin cei care exploatează resursele, iar integrarea în NATO și UE a adus mai mult dezavantaje. 

Un alt vers interesant este: "Statuia lui Băsescu veghează-n continuare". La vremea când a fost scrisă piesa acesta nu era decât ministru al transporturilor, nu președinte.

De asemenea un alte versuri interesante de studiat sunt: " Plugurile sunt făcute din vechi tancuri. Americanii, rușii, spun acum doar bancuri."

Vă las să ascultați melodie de mai multe ori și să descoperiți voi versuri ce la prima vedere par doar comice dar, în realitate ascund niște adevăruri și viziune.











Niciun comentariu: