Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

06 mai, 2018

Magia cuvintelor

Cuvintele și puterea lor


Când ne gândim la magie de multe ori ne vine în minte o forță care poate poate face lucruri surprinzătoare și inexplicabile sau o confundăm cu iluzionismul. Chiar și cei care fac trucuri își spun magicieni.

Însă v-ați întrebat care este cu adevărat cea mai puternică magie. Dacă nu, atunci vă spun eu: este magia cuvintelor.

Cuvintele au o putere cu adevărat mare. Și nu vorbesc aici de formule  magice cum ar fi abracadabra, hocus pocus etc. Toate cuvintele în sine au o mare putere.

Cuvintele pot avea o forță atât creatoare dar și destructivă, iar acest lucru îl voi arătaele ce urmează

Cu ajutorul cuvintelor oamenii au putut crea tot ce există acum. Dacă oamenii nu ar fi putut comunica între ei nu ar fi putut evolua societatea și astăzi nu ați fi ajuns să citiți un asemenea articol de pe calculator, tabletă sau telefon, ba chiar acestea nu ar fi existat. A fost nevoie ca oamenii să conlucreze pentru a se ajunge aici. nu este acest lucru cu adevărat magic? Cu siguranță da.

Povestea biblică a Turnului Babel arată că dacă oamenii nu mai pot comunica, toate planurile le sunt zădărnicite. Dumnezeu a știut că puterea oamenilor stă în cuvinte și le-a amestecat limbile pentru a-i împiedica să își ducă planul până la capăt.

Spuneam că de asemenea cuvintele au și o forță destructivă: uneori spunem cuvinte urâte altora și putem să facem mult rău cu ele, inclusiv provocând emoții negative cei vizați se pot chiar îmbolnăvi. De asemenea nouă ne facem rău spunându-ne: nu pot, nu vreau, nu se poate și ajungem chiar să nu putem. Este bine că unele legi nu ne lasă să denigrăm oamenii. Tuturor ne place bârfa, iar cei care lansează vorbe urâte despre noi uneori nu știu cât rău pot cauza prin răspândirea de astfel de bârfe. Legile  ne înfrânează cât de cât să o facem, pentru că cel vizat are posibilitatea să ne dea în judecată și vom fi sancționați.

Blogul unei prietene


Poate că vedeți atunci când intrați pe blogul meu că apare un link spre un altul care se cheamă chiar Magia Cuvintelor.

Ca să vedeți ce putere au cuvintele vă las acum un link către un articol în care spune că versurile celor de la Carla's Dreams au ajutat-o să treacă peste o depresie.


Concluzie

Cea mai mare magie stă în puterea cuvintelor așa că aveți mare grijă cum le folosiți!







Niciun comentariu: