Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

24 august, 2023

Gânduri pentru Cristina




Despre Cristina cea puternică


A fost doar una din multele dăți când plictisit și lipsit de orice chef făceam scroll pe tik tok, acea aplicație care te face efectiv să uiți de trecerea timpului. Știți și voi cum e, treci de la un video la altul și nu te mai uiți la ceas deși el în colțul telefonului. Ești hipnotizat de conținut și nu îl mai vezi.

Și cum dădeam eu scroll, brusc apare ea, Cristina : o fată aparent ciudată, care se prostea prin videouri, ba cu dans, ba cânta chiar și colinde în plină vară sau recita poezii. La început am râs de ea, trebuie să recunosc. Gândeam că în ziua de astăzi oricine se poate afișa  pe net cu orice și să se facă de râs . Am avut  din acest motiv cumva o reacție de batjocură față de ea, dar doar în sinea mea. Brusc însă ceva m-a făcut să mă răzgândesc. A povestit viața ei, cum că a crescut pe la case de copii și cât de rău era tratată. Îngrijitoarele o agresau și o jigneau spunându-i că va ajunge ori pananaramă, ori să cerșească. Nu îmi place să povestesc astfel de lucruri, dar cu siguranță astea sunt doar câteva din abuzurile ce se petrece în centrele de plasament de la noi. Căutați ce povestește cântărețul Zanni și o să vă îngroziți!

A povestit apoi că a schimbat mai multe locuri de muncă pe la diferite restaurante inclusiv unele lanțuri renumite cărora evident nu le voi spune numele aici. Ba chiar a plecat în Germania să muncească la un abator. Toate astea până la doar 23 de ani.
Apoi am început să o înțeleg. Tot ceea ce face este modul ei de a se manifesta. Și bine a făcut, intr-o seară m-a scos din starea în care eram și nu pot uita asta. Chiar am simțit nevoia să-i mărturisesc pe un live că la inceput am râs de ea, dar acum o plac. Mi-a spus că mă iartă. A iertat ea și pe cei care o înjurau și jigneau pe live. E o persoană pozitivă si puternică gata să treacă peste orice. 





Nici rudele ei nu o susțin, spun că le face de râs. Dar nu e nimic nou în povestea asta. De cele mai ulte ori, în zilele noastre rudele îți sunt dușmani. 

Chiar dacă părinții nu au putut să o crească, nu îi judec, mai ales că nici ea nu o face. Mama ei încă trăiește și ele țin legătură.

Mesajul meu pentru tine



Dragă Cristina, am multe să-ți spun. Că te apreciez, că m-ai impresionat. Îmi place enorm la tine felul tău de a fi, capacitatea de a trece peste probleme cu zâmbetul pe buze, râsul tău unic. Cei care te judecă sau te jignesc se cred superiori ție, dar e exact invers. Eu nu aș mai putea râde vreodată de tine, poate invers, deoarece eu am ratat multe oportunități. Dar știu că tu nu o vei face, pentru că ai suflet bun .

Nu știu exact de câte ori în trecut ai fost tristă, poate ai plâns din cauza situației tale și nu a avut cine să te asculte, dar tu ai avut puterea să treci singură prin toate astea. Este extraordinar. Acum esti veselă și transmiți asta celor care vor cu adevărat să te aprecieze. Până acum auzisem că psihologii spun că anumite manifestări sunt rezultatele unor traume din copilărie, dar până acum nu am avut ocazia să văd asta la cineva. 

Nu ți-o spun cu răutate, dar tu nu ai voce și nici ureche muzicală, doar imi place doar să fiu sincer. Nici dansul nu e pasiunea mea și nici nu sunt eu cu manelele. Dar nu contează nimic din toate astea pentru mine.

Adevăratul tău talent este unul mult mai important: faci oamenii să zâmbească și le transmiți energie. Poate că acel moment când mi-ai dat acea stare de bine m-a făcut să simt că a apărut o legătură între noi, chiar dacă am interacționat doar virtual. Și îmi place să cred că acest lucru nu îl va schimba nimeni și nimic vreodată.

Uite îți mai spun ceva, dar tot nu cu răutate ci pentru deși ar părea greu de crezut, deoarece nu ne cunoaștem în viața reală,  imi pasă de tine. Este vorba despre faptul că uneori și tendința de a exagera și asta ți-a adus inclusiv blocarea live-ului pe contul tău. Ți-am spus într-un mesaj privat ca de acum să ai multă grijă. Sper din suflet că vei ține cont.

Deasemenea uneori te mai lași influențată și faci unele lucruri pe care cer diverși indivizi, care nu vor decât să râdă de tine. A fost cazul acela când te-au pus să dansezi fără muzică. Nu le mai face jocul!

Îmi permit și să-ți dau un sfat. Indiferent cât de sus vei ajunge să rămâi aceeași  fără fițe și figuri ca alții și să nu cazi în capcana celebrității. Știu că mulți cred că lor nu li se va întâmpla, dar ajung să cadă în ea. Nu te schimba niciodată! Când vei fi mult mai sus adu-ți aminte de ceea ce ți-am spus eu acum.

Am vrut de ceva timp să-ți cer ceva, dar am avut o reținere. Nu pentru că mi-ar fi rușine ci m-am gândit să nu crezi că vreau să mă folosesc de povestea ta. M-aș simti cumva vinovat. Am o prietenă virtuală Luminița Tudosă care și ea are un blog numit Magia Cuvintelor pe care printre altele ia interviuri la diverse persoane, ea le trimite întrebări, iar acestea îi trimit răspunsurile. Aș fi foarte fericit dacă mi-a acorda și mie un interviu în care să-mi povestești despre viața ta. Ești un exemplu pentru cei care au greutăți și cred că nu le pot depăși. Chiar îmi doresc din suflet să accepți. Vedem cum facem să comunicăm să îți transmit întrebările și să  îmi dai răspunsurile, doar să vrei.

Un ultim lucru mai am să-ți zic. Dacă într-o zi te voi întâlni din întâmplare și vei fi singură te voi striga, îți voi spune cine sunt și te voi strânge în brațe și iți mulțumesc pentru că ești. Dar dacă nu se va întâmpla, mă bucur enorm că ești acolo pe tik tok și că mă faci să zâmbesc, să râd și să simt bine. 

Te pup cu drag!
                                 

Pe Cristina o găsiți și pe canalul ei de Youtube Cristina Vijian



Un comentariu:

Anonim spunea...

Iti multumesc din suflet pt aceste cuvinte frumoase și sincere apreciez mult🥰