Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

01 februarie, 2021

Ceaiul și o zi bună la birou




Printre cei care lucrează la birou există 2 categorii de oameni:

1. Cei care beau cafea, nu conteză ce fel, diverse sortimente,parcă sunt lipsiți de energie și trebuie să își înceapă ziua de lucru savurând această licoare aproape magică pentru mulți dintre ei.

Dacă firma este generoasă și pune la dispoziție gratuit cafea, precum și un espresor, e perfect. E una din facilitățile frecvent întâlnite în zilele noastre pe care le oferă angajatorii.

2. Cei care preferă ceaiurile și din acestă categorie fac parte și eu. Problema este că în ziua de azi, când lumea este foarte comodă nu mai stai să iei ceai vărsat, ci îl preferi pe cel la plic, unul din motive, dar și cel mai important e că nu mai trebuie strecurat, deci nu e nevoie de o strecurătoare. În plus acesta se face repede și nu necesită fierbere, doar un dozator de apă cu funcție de încălzire. Și fie că vorbim de acelea care folosesc  bidoane( știți și voi firmele care oferă astfel de servicii, nu dau nume), fie cele conectate la rețeaua de alimentare cu apă curentă cu filtru. Unde lucrez eu am prins amândouă variantele, momentan este varianta cu cele conectate la rețeaua de apă. 

O problemă foarte mare a ceaiurilor la plic, este că de multe ori nu sunt 100% naturale, folsind coloranți, potențiatori de arome și altele. Nu prea știi ce bei și de multe ori chiar se simte diferența dintre ce este natural și ce nu.

Trebuie să vă spun un lucru, eu caut să cumpăr tot mai mult lucruri cu ingrediente naturale și chiar dacă uneori pot fi mai scumpe, sănătatea este un lucru extrem de important, așa că este evident că ceaiul nu avea cum să facă excepție de la acest principu al meu.

Mai mult decât atât mie îmi place foarte mult să testez, diverse arome, gusturi: de la ceiaul verde, negru, cu scortișaoră, cu lămâie, de fructe de pădure, de măceșe, de sunătoare și multe altele. 

Așa că astăzi mi-am propus să testez și să scriu impresiile pe care mi le-a lăsat un ceai pe care nu îl mai încercasem până acum.

Ceai natural din 7 plante de la Fares


Eu de mult am constatat că produsele firmei Fares, sunt într-adevăr foarte bune, de calitate și naturale, iar de fiecare dată când le-am folsit acestea nu m-au dezamăgit.

Până cum însă nu apucasem să beau ceai natural din 7 plante. Unde mai pui că numărul 7 în ultima vreme mă urmărește cam peste tot și tot dau de el, fie în online, fie în viața reală și culmea că nu sunt o persoană care în general să creadă în genul acesta de lucruri. Așa că atunci când l-am văzut mi-am zis pe loc: pe acesta trebuie să îl cumpăr. Am considerat firesc ca asocierea aceasta dintre cifra 7 și firma pe care o apreciez atât să mă facă să nu plec fără ceaiul acela.

Și  iată dovada, cutia de ceai în mâna mea, nouă, încă nescoasă din folia ei de protecție


Ce a urmat? Păi, să deschid cutia și să îmi fac un ceai:



Și după cum spuneam, nici de data aceasta nu am fost dezamăgit. Aroma de scorțișoară, dar și a celorlalte  sunt deosebite.

Știu că prin blog nu se poate simți aroma, dar aș vrea să vă arăt culoarea aceea roșie închisă, îmbietoare pe care acest ceai o are



Cum mie îmi place să știu cât mai multe detalii despre un produs nou, era deja clar că nu puteam să nu citesc și ingredientele mai ales că dacă tot sunt 7 plante, trebuia neapărat să știu care sunt acelea. Am alat că sunt: hibiscus, lemongrass, măceșe, portocal, roiniță, scorțișoară și vanilia.

Trebuie să recunosc că mi se părea mie că mai este o aromă, pe lângă cea de scorțișoară care este atât de puternică, că nu numai că o simți tu cel care bei ci și cei din jurul tău. Ceaiul are și aromă de vanilie. Și oare cine poate spune că nu îi plac aceste 2 arome?

Cât despre hibiscus auzisem eu ceva, dar până acum nu știam ce este, așa că nu m-am putut abține să nu caut mai multe pe net. Am înțeles că este foarte bun pentru răceală și cum eu răcesc destul de ușor am zis: uite acest ceai este numai bun pentru mine. În plus eu și folosesc siropurile de tuse de la Fares, Plantusin și deasemenea acestea sunt cele mai bune din cele multe pe care le-am încercat

Lemongrass-ul conține fier și este indicat pentru persoanele cu deficit al acestui element în organism.

O altă plantă de care nu auzisem este roinița despre care am aflat că este bună pentru inimă și ficat și reglează tensiunea arterială, un lucru bun pentru mine deoarece am un pic de hipertensiune, eu ocazional o măsor căci am tensiometru acasă și uneori e mai mare decât trebuie.


Pot să spun că vă recomand, cu încredere acest ceai care mi-a adus o zi frumoasă și spornică la lucru și vă doresc același lucru și vouă. În plus are și multe beneficii pentru sănătate după cum am dat mai sus câteva exemple. Vă las vouă plăcerea să descoperiți și altele, că mai sunt!


Pagina principală


Niciun comentariu: