Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

19 ianuarie, 2021

Whatsapp și confidențialitatea




Zilele acestea mi-a atras atenția un lucru. Faptul că cei care administrează aplicația de Messenger, Whatsapp, au anunțat că vor să schimbe politica de confidențialitate a acesteia și să partajeze, informațiile cu Facebook

Sigur deja faptul că aplicația de Whatsapp este deținută de compania înfinnțată Mark Zuckerberg nu mai este deja nu mai este un secret pentru nimeni.

Ceeea ce mi-a atras atenția e că lumea deja a început să devină atentă foarte mai mult în ceea ce privește datele cu caracter personal, să fie conștientă că tot ceea ce partajează online, poate fi folosit fie în mod rău voitor de unii, fie în folosul unor mari companii care nu văd altceva decât câștiguri financiare. Ca urmare a partajării datelor de care vorbeam mulți au decis că este mai bine să renunțe la conturile lor.

Evident, veți spune nimic nu e gratis. Dacă toate aceste minunate servicii de mail, messenger, videostreaming, Facebook și multe alte rețele de socializare nu îți cer vreun ban pentru serviciile pe care ți le oferă atunci "marfa" vândută ești chiar, iar conținutul tău este o mină de aur, iar publicitatea ce îți este plasată la fel.

Dar ce trebuie știut este că nu poți abuza de nimeni și că trebuie o mai mare transparență, iar vânzarea unor date pe ascuns, cum s-a întâmplat în scandalul Cambridge Analytica, nu a făcut altceva decât să sporească neîncrederea oamenilor care au început să devină extrem de prudenți.

Din punctul meu de vedere pot spune că nu numai ideea de a fi folosit în generarea de venituri pentru marii giganți din idustria de IT și nu numai este problema, dar și siguranța fiecăruia din noi, în special cea financiară a dus la precauție. Mulți hackeri pot profita și este bine să știi că datele tale sunt în siguranță și nu a ajung pe mâna cui nu trebuie. Pericolul este tot mai mare cu cât începem să folosim tot mai mult plățile online.Acest confort, dar și necesitate de multe ori, în contextul pandemiei, știm cu toții ce riscuri implică.

Eu, personal nu prea folosesc Whatsapp, dar din câte am înțeles acestă aplicație le conferea un sentiment de siguranță. Acum nu știu cât era sau nu reală această siguranță, dar întotdeauna se va găsi ceva în care să ai mai multă încredere, până când și acea încredere va fi zdruncinată.

Pagina principală


Niciun comentariu: