Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

02 iunie, 2018

Crowdfunding-ul

Crowdfunding-ul - finanțarea celor cu idei


Crowdfunding

Ce este crowdfunding-ul

Pe înțelesul tuturor, unii oameni au idei, iar din acestea dezvoltă proiecte. Mintea lor sclipitoare poate gândi lucruri utile pentru societate, dar ca orice idee foarte bună sau chiar genială aceasta nu are nici o valoare dacă nu este pusă în practică. 

Principala nevoie pentru a pune în practică această este finanțarea. Da orice materializare a unui proiect are nevoie de bani, dar din păcate de multe ori cel care are idei nu dispune de resursele financiare necesare. Ce e de făcut atunci? Una din soluții este crowdfunding-ul. 

Nu am să dau definiții  găsite pe net ci am să explic folosind propriile cuvinte acest termen. Să presupunem că ai un proiect și pentru acesta ai nevoie de 800.000 de $. Cum nu ai decât 100.000 de unde faci rost de restul banilor? Răspunsul e simplu: îți promovezi proiectul și încerci să convingi oamenii să îți doneneze o sumă mică până aduni restul de bani. Cum faci asta? Internet-ul îți oferă destule platforme unde îți poți expune proiectul, iar dacă acesta eligibil este aprobat, iar lumea poate dona pentru el. Dacă nu știai asta și ai un proiect, e bine ca de acum să știi. Nu ezita, nu este nimic rușinos în a cere acele donații! Mai mult dacă proiectul reușeste poți dona banii în plus obținuți pentru un alt proiect. Deasemenea cei carea au donat au dreptul la acces gratuit la produsele sau serviciile care rezultă din punerea în aplicare a proiectelor.

Spuneam că trebuie să obții 800.000$ - presupunând că 800.000 de oameni din toată lumea ar dona 1$, nu ar fi imposibil. Mai mult în acest caz rămâi cu un plus de 100.000$ pe care îi poți dona pentru alt proiect.

Platforme de crowdfunding


Evident există multe, dar am ținut să dau câteva exemple.






Niciun comentariu: