Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

09 octombrie, 2019

O experiență...rapidă


Eu unul nu am visat niciodată la a participa la curse de mașini, deși trebuie să recunosc un lucru: mă mai uit din când în când la curse de Formula 1 și deasemenea când conduc de multe ori nu mă pot abține și pe unde știu că nu prea sunt controale nu mă pot abține și încalc limita de viteză. Acum sper să nu vadă acest articol vreun polițist de la rutieră și să mă vâneze, poate-poate m-o prinde cu radarul.

M-am chiar întrebat de multe ori, pe bună dreptate, dacă în mine nu zace un "Schumacher" nedescoperit încă și de aceea mă atrage viteza.

Toate aceste lucruri aveau să se schimbe într-o zi, într-un mod absolut neașteptat . Mă întâlnesc cu un vechi prieten pe care nu îl văzusem de foarte mult timp ne mai povestim una alta, ce am mai făcut, pe unde am mai umblat și îi povestesc faptul că între timp mi-am luat permisul de conducere, el mirându-se deoarece nu prea aveam de gând. 

Îi spun eu că acum îmi place foarte mult și îi dezvălui și lui pasiunea mea nebună pentru viteză. Auzind acest lucru, trebuie să vă spun faptul că a rămas și mai uimit decât până acum. După ce si-a mai revenit un pic îl trăznește o idee. El fusese plecat în Germania și avusese nenumărate ocazii să participe chiar la curse de Formula 1 chiar  pe celebrul circuit de la Nürburgring. Și nu numai atât reușise, nu mă întrebați cum a reușit că nici eu nu prea am reușit să mă lămuresc să își facă relații foarte bune cu cei de la echipa Honda. Oricum dacă până acum el s-a mirat de mine, nu a durat prea mult și a fost rândul meu să rămân total uimit de ceea ce tocmai aflasem.

Dar nu faptul în sine, că își făcuse relații cu cei de la Honda, este lucrul ce ar trebui să vă surprindă, ci efectiv ceea ce a urmat. Prietenul meu mi-a făcut o propunere, una la care nici măcar nu aș fi visat vreodată: "Dacă vrei poți veni cu mine în Germania, unde se organizeză de către cei de la Honda, instruiri pentru piloți de curse, voluntari care își doresc să testeze mașinile lor și să vadă cât de tare pot tura motoarele. Vei putea participa la o cursă alături de un pilot cu experiență, care o să îți fie copilot" . 

Nu am răspuns eu imediat, mă tot uitam mirat la el, spunându-mi că acest lucru e prea frumos să fie adevărat. El mi-a spus: "Nu este nevoie să îmi dai un răspuns chiar acum. Te mai gândești și mai vorbim despre asta în câteva zile"

Zilele treceau și hehotărîrea mea era destul de mare. Parcă aș fi mers, parcă nu, parcă îmi era un pic teamă să fac acest lru, dar totodată mă și încânta ideea de a gusta din plăcerea vitezei și de data asta la un totul alt nivel și fără a fi nevoit să stau cu ochii după radar.

Au trecut câteva zile și la un moment dat, seara când stăteam eu așa plictisit cu telefonul în mână uitându-mă la clipuri pe Youtube, sună telefonul. Era prietenul meu. După i-am răspuns acesta m-a întrebat: "Ia zi te-ai mai gândit?" Încă nu eram hotârât, așa că am ezitat un pic, dar în cele din urmă mi-am luat inima în dinți și am spus că accept provocarea.

În câteva zile ne-am făcut bagajele și am pornit spre Germania. Mă gândeam că nu știu germană și mă voi descurca greu dar prietenul meu mi-a spus să nu îmi fac griji că ne vom descurca și a avut dreptate.

Cei de la echipă au fost foarte de treabă. Am început antrenamentele și pe măsură ce zilele treceau entuziasmul meu era mare. Simțeam că pot doborî chiar recordul mondial. 

Urma să particip la cursă cu un model, ce am aflat că vor să îl lanseze și pe piața din România și anume Honda Civic Type R  


Eu fiind din România nu puteam decât să pilotez  acest model. Era, printre altele, una din condițiile de participare. 

Dealtfel Honda România pune la dispoziție spre vânzare acest model pe care îl puteți cumpăra accesând următorul link : Honda Civic de vanzare 

Vă invit deasemenea, dacă sunteți fani ai acestei mărci, să vă bucurați și de alte oferte Honda și nu veși regreta, căci aveți de unde alege.

Dar cea mai mare surpriză acum avea să vină. La marea cursă am fost anunțat că voi avea alături de mine, drept copilot pe nimeni altul decât pilotul echipei Honda de Formula 1 nimeni altul decât olandezul Max Vestappen.

A urmat o cursă nebună, unde am atins o viteză incredibilă de aproape 300 de Km/h și mai mult decât atât am și câștigat cursa. Pur și simplu nu îmi venea să cred. Am avut ceva emoții că era să ieșim de pe circuit într-o curbă, însă am dat dovadă de o mare îndemânare pe care nici eu nu credeam că o am.

Când am ajuns acasă am fost primit ca un erou, deși eu nu mă consider așa. Dar a fost cu siguranță o experientă unică.

Acest articol este o ficțiune și a fost scris pentru SuperBlog 2019.

Niciun comentariu: