Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

08 ianuarie, 2019

Navigarea anonimă pe Internet

Navigarea anonimă pe Internet

Cei mai mulți dintre noi știm că ceea ce ne permite să navigăm pe Internet este adresa IP

Dar această adresă le permite altora și mai alses autorităților să ne afle identitatea și în cazul în care fecem ceva ce nu ar trebui să ne poată trage cineva la răspundere. 

Nu vreau să vă faceți iluzii că puteți să vă ascundeți adresa ip în totalitat, eu nu am încercat personal acest lucru, dar am tot auzit că acest lucru este posibil dacă folosești ceea ce se cheamă VPN.

Ce este un VPN?


În primul rând VPN este prescurtarea de la Virtual Private Network, ceea ce s-ar traduce prin rețea virtuală privată. Practic este o extindere a unei rețele private folosind rețeaua publică, ceea ce va da aparența de exemplu, că două terminale conectate la Internet sunt aflate într-o rețea privată deși ele nu se află fizic conectate în mod direct unul la celălalt putând fi chiar în țări. 

Cel mai important lucru este că se generează o altă adresă de IP decât cea obișnuită, deci IP-ul tău nu va fi disponibil pentru site-urile pe care le vizitezi și nichi chiar pentru furnizorul tău de servicii de Internet, așa cum se întâmplă în mod obișnuit.

Motivul care m-a determinat să scriu acest lucru este că printre căutările de pe Google care au ca rezultat blog-ul meu s-a aflat și "cum ascund ip-ul"

Trebuie să știți că serviciile VPN nu sunt gratuite, dar dacă din anumite motive vreți să vă protejați identitatea online acestea sunt singura soluție viabilă.





Niciun comentariu: