14

Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

Rebeca Cojocaru

E timpul să fii mai bun!

Poți dona acum pentru Rebeca, o fetiță bolnavă ce are nevoie cum de ajutorul tău. Un SMS de 2 euro nu e o avere, dar poate face diferența. Dă click pe link-ul de mai jos

Caz Rebeca Cojocaru

30 mai, 2018

Biserică vs spitale

Biserică vs spitale


Catedrala Mântuirii NeamuluiSpitalele în România


Cu toții știm că situația cu care se confruntă cele mai multe spitale din România. Lipsa medicamentelor, înghesuiala și condițțile mizere sunt la ordinea zilei. Riscul de a pleca mai bolnav sau chiar de a muri reprezintă din păcate o realitate crudă, ignorată de multe ori de autorități și de managerii instituțiilor sanitare. Multe spitale au fost și închise lăsând de tot fără servicii medicale anumite localități. La toate acestea se adaugă și corupția cadrelor medicale, cauzată într-o anumită măsura de salariile primite. 

Finanțara Bisericii de către stat


În condițiile în care problema spitalelor de stat finanțarea bisericii de către stat, din punctul meu de vedere ar trebui să nu existe. Pe lângă faptul că preoții au salariu, fiind plătiți pentru nu știu exact pentru ce anume. Oricum pentru servicile religioase cum ar fi botez, nuntă, înmormântare trebuie să plătești și nu bani puțini.


Catedrala Mântuirii Neamului este fără îndoială un proiect care înghite cei mai mulți publici pentru realizarea sa. Consider că este o totală bătaie de joc, iar pozele de la începutul acestui articol vorbesc de la sine așa că nu mai sunt multe de spus. Așa că mă alătur și eu celor care zic: "Vrem spitale nu catedrale."

Se pare că din păcate că proiecte de finanțare a bisericilor mai există cum ar fi următorul:  https://renasterea.ro/investitii-la-manastirea-partos/  Oare chiar este neapărată nevoie?

Precizare

Nu atac credința nimănui, cine dorește să își dea banii personali pentru a susține un cult nu are decât să o facă, dar nu este normal ca banii publici să fie cheltuiți în condițiile în care o prioritate cum ar fi sănătatea nu este finanțată corespunzător.

Niciun comentariu: