Cosmin Petre - blog cu subiecte interesante și despre oameni de succes!

29 august, 2014

Alina Laura

Cum am cunoscut-o

Era ziua de 31 martie 2013 când navigând pe net găsesc un videoclip la care m-am uitat plictisit, dar la un moment dat un comentariu îmi atrage atenţia. Era un link de referral pentru viespar, acolo unde rezolvi taskuri simple pentru a câştiga nişte bani în plus(trebuie să spun clar că nu înlocuieşte serviciul).Eu auzisem de bani pe net, dar nu încercasem niciodată.Aveam o părere despre PTC-uri(pay-to-click) că se câştigă puţin şi greu şi nu merită deci efortul.

Cu toate că am zis că nu am nimic de pierdut şi că va fi doar ceva neimportant, habar nu aveam ce va urma.

Ce a urmat

Pe lângă faptul că am început de atunci am început să mă înscriu şi în alte sisteme de făcut bani, am mai cunoscut pe Facebook şi alte persoane.

Printre cei pe care i-am cunoscut se numără şi o fată pe nume Alina, care deşi la acel moment nu avea decât 16 ani se pare că era grăbită să câştige bani. Iniţial nu am ştiut acest lucru şi chiar mă rugase să îi rezolv din taskuri.Din fericire nu am apucat să fac prea multe.Am aflat apoi că este minoră şi apoi i-am spus că nu poate lua banii pentru că nu îi permite regulamentul.

Alina este o fată care locuieşte în Ciacova, Judeţul Timiş acolo unde învaţă la liceul din localitate. Deşi la început nu prea am comunicat cu ea, cu timpul am ajuns să vorbim mult pe Facebook, mai ales în ultima perioadă când am început să ne postăm diverse lucruri unul altuia pe timeline.
Un lucru ce m-a impresionat mult este că ea a făcut o pagină bine documentată pe Facebook despre Castelul din Banloc. Eu nu ştiam nimic despre acesta.Am aflat că din păcate acesta este în ruină şi că autorităţile sunt nepăsătoare.Eu întotdeauna am fost dezamăgit de această nepăsare a autorităţilor pentru monumentele istorice, care dacă s-ar investi în restaurarea lor aceasta investişie s-ar putea amortiza şi chiar aduce profit prin exploatarea acestora în scop turistic.M-am hotărât să promovez pagina aşa cum făceam cu linkul meu de viespar pentru a câştiga bani.Am fact asta pentru că am apreciat efortul ei, dar şi pentru că se potrivea convingerilor mele privind monumentele vechi cum este acesta. Din păcate nu am avut succes.

Alina a mai creat şi o altă pagină Istoria Banlocului. Se pare că ea face aceste lucruri de oare ce este din acest oraş.Banloc este situat în Judeţul Timiş, la câţiva kilometri de Deta, nu departe de graniţa României cu Serbia.

Pe Alina aş vrea să o întâlnesc într-o zi şi nu ar fi prima dată când cunosc pe cineva mai întâi pe Facebook.Ar fi adoua oară deci este clar că e posibil.Chiar am avut ocazia să o fac pe data de 15 august 2014(de Sfânta Maria Mare aşa cum este cunoscută popular sărbătoarea Adormiri Maicii Domnului) când ea m-a invitat la un eveniment: Ruga de la Ciacova. Din câte m-am documentat ruga este o tradiţie din zona Banatului care are loc de ziua hramului unei biserici dintr-o anumită localitate.Deşi este o tradiţie la origine religioasă este însoţită şi de o petrecere.La acel eveniment a participat şi o cântăreaţă de muzică populară bănăţeană, Nicoleta Voica despre care am auzit deşi nu ştiu prea multe.Din păcate eram destul de răcit şi nu am avut chef să merg, iar Ciacova este destul de departe pentru mine.

Poate cu alte ocazii mă voi întâlni cu Alina, nu se ştie niciodată!

Later edit: între timp m-am întâlnit cu ea la Timişoara cu ocazia deschiderii târgului de Crăciun pe data de 1 Decembrie 2016.Nu am avut mult timp să stau cu ea, dar a fost frumos!Niciun comentariu: