Pentru că am trecut cu bine de anul pandemiei 2020, gândurile mele se îndreaptă spre anul ce tocmai a sosit și de perspectivele sale.
Anul 2020 ne-a învățat un lucru foarte important. Că trebuie să acordăm importanța cuvenită mediului online și să ne adaptăm unei lumi, care fie că ne place sau nu, de acum va fi cu totul altfel decât o știam. Am învățat deopotrivă că există lucrul de acasă și de școala online. Îmi aduc aminte de profesorul meu de fizică din școala generală care cu acum mai bine de 20 de ani vorbea de cărțile electronice. Mi se părea SF când el ne spunea ce grozavă invenție sunt aceste cărți și că în loc să ca elevii să care un spate un ghiodazan plin de cărți au un singur dispozitiv unde pot avea cărțile pentru toate materiile. Acum copiii se nasc cu tableta și smartphone-ul în mână, pe acea vreme nu eu nici măcar calaculator nu aveam, nu mai vorbesc de internet, iar telefoanele mobile abia apăruseră și puteai doar să vorbești la ele sau să scrii mesaje, iar orice apel sau SMS costa. Nu știu cum ar fi fost dacă pandemia era atunci și cum s-ar fi descurcat școala cu elevii.
Când vorbim de lucrul de acasă putem împărți lumea în 2 categorii:
1. Cei care au înlocuit biroul de la serviciu cu cel de acasă și aceia sunt legați de monitorul computerului. Eu nu am fost nevoit să fac asta, dar sunt colegi care se plâng că acest lucru este mult mai obositor în plus că este frustrant pentru familiile lor, în special cei care au copiii, pentru că o parte din casă s-a tranformat în birou. Stresul suportat este mult mai mare. Unde mai pui că și copiii au în același timp școala online , iar dacă nu înțeleg ceva trebuie ajutați la teme.
2. A doua categorie sunt cei fericiți, care lucrează pe proiecte sau sunt freenlanceri. Ei lucrează fără presiune și își pot organiza timpul așa cum doresc. Nu există acolo un șef care să îți impună să fii la un anumit moment în fața ecranului și să răspunzi oricări solicitări prompt. Doar cei care sunt agajați au un deadline pentru un anumit proiect, în rest ceilalți nu se stresează nici din acest punct de vedere.
Poate vă întrebați de ce nu trec direct la subiect. Am un motiv simplu: vreau în primul rând să conștientizați cât de mult a schimbat avansul tehnologic viața noastră, iar cei care au acum în 15-20 de ani să știe că toate lucrurile ce acum par banale nu au fost dintotdeauna. Chiar am de gând să mă documentez temeinic pentru un articol despre cu s-a anjus până la smartphone-ul în care lumea întreagă este în buzunarul nostru și la un click distanță și câte lucruri au trebuit să fie descoprite și inventate până să ajungem aici.
Eu am mai vorbit mai de mult într-un articol despre banii făcuți în mediul online și unele lucruri s-au mai schimbat.
Eu inițial luasem contact cu această lume a banilor pe net, prin site-ul viespar.ro, care pare incredibil, dar mai există chiar și acum. Spun asta deoarece consider că a cam trecut vremea lui, adică ceea ce presupunea să duci la îndeplinire mici task-uri contra a câțiva cenți. Apoi au urmat o mulțime de alte site-uri pe care m-am înscris. Nu pot spune că am făcut eu cine știe ce bani, dar au fost mai multe persoane care mi-au spus acela și lucru: eu nu am văzut vreodată vreun ban de pe net. Ei bine, eu da, dar site-urile cu task-uri sau cele cu click-uri nu cred că mai conving aproape pe nimeni. Am o provocare pentru voi: să spuneți în secțiunea de comentarii dacă mai sunteți sau nu atrași de așa ceva.
Din punctul meu de vedere, căci nu sunt acel gen de persoană care să vreau neapărat să mă bat cu pumnul în piept că am dreptate, în anul 2021 și mult timp de acum înainte cei care fac Youtube, sau conținut pe diverse alte platforme pot considera că activitatea lor poate fi o carieră. Dar eu zic să nu fie uitat nici blogging-ul, pentru că vreau să cred că mai sunt și oameni cărora le place să citească. Deasemenea orice afacere, fie ea și afiliată fără mediul online nu are șanse de succes. Și sunt multe oprtunități cu produse cosmetice pentru persoanele de sex feminin, pe care le tot văd pe diferite grupuri din rețelele. În concluzie ,nu doar videochatul poate fi "secretul femeilor independente și pline de bani", cum spunea o reclamă făcută tocmai de o femeie.
Deasemenea cei care fac produse handmade se pot promova mult mai ușor și pot atrage clienți astfel. Modalitățile de promovare prin rețele sociale sau filmulețe de prezentare pe Youtube sunt acum la îndemâna oricui are o astfel de activitate.
Cei specializați și care se pricep, deasemenea se pot ocupa în continuare de tranzacțiile cu criptomenede. Indiferent că vor apărea sau nu reglementări din partea autorităților, nu trebuie acest lucru să sperie pe nimeni. Până la urmă și bursa este reglementată, iar cei care se pricep fac bani frumoși din tranazcții, iar dacă nu există firme de brokeraj.
Mai exită ceva, iar cu acest lucru nu prea nu prea sunt de acord. Asta pentru că nu am fost niciodată adeptul jocurilor de noroc, dar constat că odată cu pandemia și închiderea fizică a cazinourilor și sălilor de pariuri, reclamele pentru cele online au explodat. Așa că și banii făcuți din pariuri sportive au devenit bani online și cum pandemia nu are șanse să se încheie anul acesta, 2021 va fi poate singura opțiune pentru cei care obișnuiau să parieze.
Un sfat aș avea pentru toți: cântăriți bine oportunitățile pentru că vor fi în continuare scammeri sau țepari, pe românește. Înainte să vă înscrieți pe vreun site, nu uitați că oricine îți promite că te vei îmbogăți peste noapte cu siguranță nu este de încredere. Cel mai bine este să stai și să analizezi orice oprtunitate. Cel mai bine este să muncești și să fii satisfăcut de rezultele muncii tale chiar și dacă este vorba de online. Bani făcuți rapid nu există!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Lasă un comentariu aici: