De când eram mici părinții noștri visau ca noi să ajungem ceva în viață, iar pentru asta ideea era că trebuie să învățăm cât mai mult și să obținem rezultate cât mai bune.
Am trăit și încă trăim mulți cu o iluzia că a face o facultate ne va ajuta să ajungem cât mai sus în viață, că oprtunitățile ni se vor deschide cât mai mult, că ne vor fi deschise de fapt toate ușile.
Din păcate vremurile au demonstrat de multe ori altceva, iar modele ale succesului în viață au devenit diverse personaje care au făcut avere pe alte diverse căi și nu mă refer neapărat la unele ilegale.Dar nu este nici pe departe subiectul acestui articol, poate dacă voi avea eu vreodată chef, o să scriu unul separat pe acest subiect.
Ideea e că a venit peste noi pandemia de coronavirus ( Covid-19, mai exact). Și asta nu a făcut numai să dea viața multora peste cap, dar să lovească într-o anumită măsură și în viitorul strălucitor al țării, în copii, care s-au văzut așa dintr-o dată opriți din drumul lor spre succes. Brusc toți copiii au trebuit să nu mai facă școală. Bun dar ce facem? Păi suntem în era marelui avânt tehnologic. Deci soluția este: școala online.
Dar probabil că toți știți deja cum stă treaba pe la noi: am fost luați pe nepregătite, deopotrivă autorități, profesori și părinți. Vorba asta cu luatul pe nepregătite e deja o tradiție, iar învățământul, greu încercat de criza medicală nu putea face excepție.
Și bineînțeles că au început lamentările, că ce se vor face părinții, că ce școală e asta, că elevii au nevoie de socializare de tip face to face, că și așa oricum stau cu ochii în tablete și telefoane și colac peste pupăză, dacă ies odraslele afară la joacă virusul îi pândește mai ceva ca legendara ambulanță neagră, nu să îi fure, dar să aducă boala în familie.
Acum nu săriți pe mine, înțeleg cât de greu le este părinților să lucreze de acasă și în același timp să aibă grijă de copii, să își facă temele, pentru a le transmite corect profesorilor știu că mulți dintre ei habar nu au să folosească aplicațiile video ce fac posibilă educația în noile condiții. Mai grav este cazul famiilor din mediul rural, în care pentru unele familii accesul la tehnologie este problema.
Dar dincolo de aceste piedici cum ne place nouă să fim împotriva oricăror schimbări, cea mai mare temere este că școala online nu este deloc eficientă și că fără școala aceea clasică praful s-ar alege de copiii lor. Și bineînțeles, că deși unii copii sunt praf (că tot veni vorba), părinții tot și-i văd făcând o facultate.
O veste bună de-abia acum vine. E pentru cei care nu sunt totuși praf, ci îi duce capul. Automat aplicația mea de Facebook, locul unde apar zilnic postări care mai de care mai tâmpite, mi-a dat o revelație. Poate folosesc eu cuvinte mari, dar eu așa am perceput postarea. Era o distribuire a unui articol despre Google care își face propria...universitate. Și dragi părinți, știți ce e minunat. Că e online! Păi nici nu se putea altfel.
Acum eu stau și zic pe bună dreptate, dacă tot se face școală online, nu ar merita ca pentru un viitor mai bun, voi părinții care vă doriți atât de mult să urmeze copii o facultate, să îi îndrumați spre așa ceva? Serios, pentru un viitor măreț. Păi au reușit unii să devină faimoși la prestigioasa companie și fără cursurile acestea pe care le-ar oferi această alternativă la sistemul clasic de educație. Imaginați-vă acum această oprtunitate ce se poate face. Dragi părinți, vremurile se schimbă, țineți pasul cu ele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Lasă un comentariu aici: