Pagini

29 august, 2020

Academia Română și 5G



Constat cu uimire că teoriile conspirației au ajuns să fie luate în considerare și de instituții pe care ai avea tendința să le consideri serioase și care să nu cadă în capcana unora care le suțin.
 
Este și cazul acelui comunicat de-a dreptul halucinant al Academiei Române referitor la problema 5G. Cred că până la urmă s-au prins și cei  de acolo că au dat-o în bară tare de tot, că acel comunicat, care e adevărat că a fost mai mult un punct de vedere a fost șters. Dar chiar și așa, din punctul meu de vedere rămâne o pată asupra credibilității instituției.

Aș fi vrut să vă dau comunicatul(link-ul către el), dar cum e șters apelez la o știre unde a fost preluat din textul său: 


Că există conspiraționiști, care manipulează e una, că încearcă să se agațe chiar și de anumite opinii ale unor specialiști, citând studii pentru a deveni credibili, pot într-o oarecare măsură să înțeleg. Dar ceea ce este impardonabil, este faptul că oameni de cultură, de la care ai putea pretenții ajung să se comporte ca cei care sunt gata să creadă toate teoriile neverificate ce abundă pe rețelele de socializare.

Mă întreb, oare când vom înțelege odată că și fără 5G viața noastra se scaldă într-un "ocean de radiații" , iar cea mai importantă sursă este chiar...Soarele? Oare când vom înțelege că la căderea nopții se aprind o grămadă de becuri care radiază cu o frecvență mult mai mare decât o antenă 5G și cu o putere mult mai mare( chiar și 100W, un bec cu filament, spre deosebire de maximum 2W o amărâtă de antenă 5G). Este penibil să credem că vom face cancer, când singurul efect asupra noastră este cel termic, pe care nu îl simțim pentru că puterea este reglentată de norme internaționale și este cu mult mai mică decât într-un cuptor cu microunde. Când aud de microundele sunt la baza antenelor de telefonie mobilă unii se tem, că ne prăjesc ăștia cu antelele lor. O ultimă întrebare: a făcut cineva cancer de la mai mult puternicele becuri? Nu! Atunci de ce să mă tem eu că voi face cancer de la 5G? Dacă pericolul radiațiilor electromagnetice este cu atât mai mare cu cât crește frecvența și puterea, iar de la becuri nu faci cancer, care au radiații cu frecvență și putere mai mare nu am nici un motiv să tem de acele antene. Și încă ceva: vorbeam de soare. Ăla chiar e periculos, ce facem acum mergem în costume de astronaut pe stradă? Știm cât de periculaose sunt ultravilotele, dar noi trăim cu Soarele de când ne știm pe noi ca specie pe Planetă.

Este incredibil, cum o instituție guvernamentală, căci așa am văzut că scrie pe pagina lor de Facebook, plătită din bani publici se lasă angrenată în jocul unor indivizi, care citează studiile unor cercetători care probabil din diverse interese promovează studii care sfidează lucruri elementare de fizică, ce sunt ușor de înțeles și pentru niște elevi de liceu ce nu străluces la această materie.

La prima vedere ar părea de lăudat, că Academia Română se implică în toate domeniile, inclusiv cel tehnologic, dar orice lucru trebuie bine cercetat și fundamentat înainte de a exprima păreri pe subiecte sensibile ce pot influența într-un fel sau altul opinia publică.

Pagina principală



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasă un comentariu aici: