Pagini

21 iunie, 2021

7 locuri din România legate de cifra 7

7 reprezintă o cifră magică și din ce am tot auzit sau văzut pe Internet ar reprezenta chiar cifra lui Dumnezeu, iar persoanele care sunt legate într-un fel sau altul de aceasta sunt speciale sau binecuvântate.

Dacă nu mă credeți pe mine puteți căuta sau întreba persoane care se ocupă de numerologie. nici eu nu am crezut până când de o perioadă bună de timp îmi tot apare, indiferent de ce aș face. La început am crezut că e o coincidență, dar cât poate fi așa? Trebuie să fie ceva, deși trebuie să recunosc faptul că nu îmi dau seama ce anume.

Eu cu mulți ani în urmă am vizitat cu ai mei pentru prima dată orașul Timișoara. Nu, nu am poze de acolo, căci pe vremea aia nu existau prea multe telefoane cu cameră, cine avea trebuia să aibă mulți bani, iar pozele făcute nu erau de calitate. 

Pentru copiii de astăzi, care nu știu tot ce aveam era un aparat foto cu film, ce trebuia developat și cu care am făcut doar câteva poze în care eram eu cu ai mei. Nici de blog nu auzisem, de-abia era un net ceva mai bun, care nici nu se compară cu ce avem noi azi.

Poate vă întrebați de ce am spus toate astea. Pentru că am trecut printr-un loc de care zilele astea mi-am amintit și brusc m-a trăznit o idee: să prezint locuri din țara noastră care au legătură cu cifra 7. 

Piața Timișoara 700




În acest loc am ajuns  întâmplător și am aflat că se numește așa, pentru că întâmplător sau nu am văzut o plăcuță de la o stație de transport în comun cu denumirea asta.

Curiozitatea m-a împins să aflu de ce se numește așa, pentru că este o denumire ciudată și nu cred că numai eu sunt de părerea asta. Poate dacă locuiești în Timișoara ești obișnuit, dar pentru cineva din afară e ceva cel puțin interesant.

Ei bine ceea ce am aflat este că este nimic altceva decât o piață agroalimentară cu vechime de secole, cred că a fost ceva târg era pe vremea aia că ce putea fi la 1266, când ar fi fost prima dată menționată. Denumirea o are din 1966 când la cea de-a 700-a aniversare. Nu pot să îmi dau seama cine ar fi putut avea ideea ideea și mai ales de ce, dar așa i-a rămas de atunci numele.

Aici au fost decoperite și unele vestigii istorice, printre care un stăvilar datând din secolul al XVIII-lea construit de administrația habsburgică. Acesta a fost descoperit atunci când s-a turnat fundația pentru clădiri de birouri. Stăvilarul a fost restaurat și transformat într-un complex muzeal în aer liber.

Și dacă asta nu vă e de ajuns, Piața 700 suprapune latura vestică a cartierului Palanca Mare, suburbie medievală a Cetății Timișoara, precum șifindațiile fortificației bastionare ale cetății de tip Pagan, construită în secolul al XVIII-lea.

Și uite așa, pe lângă obiectivele cunoscute cum ar fi Opera, Catedrala sau Parcul Rozelor, acest loc devine obiectiv turistic în care eu am ajuns atunci fără să vreau.


Strada Șapte Drumuri din București

Strada asta o știu deoraece la un moment dat am lucrat la o firmă ce are sediul acolo.

Nu știu care este originea denumirii acestei străzi aflată în Sectorul 3, dar probabil că are legătură cu expresia "a umbla pe 7 cărări" și unul mai bețiv a denumit-o. Ar fi tare să fie așa, dar chiar dcă nu oricum denumirea este intetresantă.

Pe această stradă există și hotel ( Hotel Bliss), dar și un complex rezidențial de blocuri.

Hotel Bliss

Sursă foto: https://media.timisoreni.ro/upload/photo_b/2020-05/bliss-hotel-bucuresti_large.jpg

Orașul Iași




Mulți știu probabil că Roma este orașul celor 7 coline, dar nu este singurul.

"Capitala" Moldovei, este așezată la rândul său pe 7 coline. Acestea sunt: Dealul Breazu, Dealul Bucium, Dealul Cetățuia, Dealul Copou, Dealul Galata, Dealul Repedea și Dealul Șorogari.

Despre Iași vă invit să citiți articolul scris de prietena mea virtuală Luminița Tudosă Descoperă orașele României - Iași, cât și filmulețul făcut de mine cu Grădină Botanică din Iași , montaj din poze proprii.


Castel Peleș




Fără îndoială cel mai frumos, dar și interesant din România, am aflat că acesta are nici mai mult nici mai puțin de șapte terase.

Am aflat asta tot de la Luminița, care a tocmai a scris cel mai nou articol chiar despre Castelul Peleș 

Curios este că deși am fost acolo de mai multe ori, niciodată nu mi-a trecut prin cap să număr terasele din curtea Castelului.

Canionul Șapte Scări


Dacă sunteți pasionați de călătorii mai extreme puteți vizita acest obiectiv.

Acesta reprezintă un defileu săpat în calcare jurasice și este situat în partea de a Munților Piatra Mare.

Spuneam că este extrem deoarece traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări și de aici cu siguranță îi vine și numele și ai nevoie de echipament specializat.

Cascada 7 izvoare

Acesta reprezintă un loc pitoresc situat în Munții Bucegi între Lacurile Bolboci și Sorpoasa.

Spuneam că 7 este o cifră magică și poate că nici nu este de mirare legenda ce s-a țeșut în jurul acestui loc. Se spune că acesta ar fi izvorul sacru al dacilor, iar aici s-ar găsi cea mai pură apă din lume, lucru chiar confirmat de analize de laborator, care mai este cunoscută ca și "apa nemuririi".

Eu nu știam nimic de toate acestea deși am fost într-o excursie pe Transbucegi, dar am fost total uimit să aflu toate lucrurile acestea.

Restaurantul 7 Days din București




Încă de la început trebuie să vă spun că nu m-au plătit ei să le fac vreo reclamă, dar dacă tot am avut ideea am vrut să închei cu acest restaurant, culmea tot din Sectorul 3 în care stau și eu, dar până acum nu am auzit de el.

Ceea ce este și mai interesant este că se găsește pe Bvd. Câmpia Libertății, nu departe de al doilea obiectiv, de care am vorbit: mai precis Strada Șapte Drumuri, adiacentă bulevardului.

Dacă treceți pe acolo și vi să face foame, puteți să încercați. Un lucru vă rog: nu mă înjurați dacă nu v-a plăcut!

Sigur mai sunt și alte locuri legate de cifra 7, dar eu am ales să fie și 7 la număr. Și cred că vi se pare și vouă interesant ce am descoperit.



Pagina principală


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasă un comentariu aici: