Pagini

15 iunie, 2018

Fake-news-ul

Fake-news-ul și cât de departe poate merge

Știrile false  - un fenomen


Fake-news sau știrile false au devenit un fenomen, al zilelor noastre.

Zvonurile și bârfele au existat dintotdeauna și cu siguranță fiecare dintre noi ar trebui să recunoaștem că mai mult sau mai puțin ne place să auzim povești și suntem amatori de senzațional.

Cu toate că nu este un fenomen nou, totuși în era digitală este foarte ușor să creezi și să distribui astfel de știri. Drept urmare, cei care au creat diverse platforme de socializare pretind cel puțin că au declarat război celor care se ocupă de așa ceva. Totuși este un fenomen greu de oprit.

Cum ar fi să afli că "ai murit"?


Unii au mers prea departe cu fake-news. Au reușit chiar să "omoare" diverse personalități distribuind știri pe rețelele de socializare în care spuneau că au murit.

Nici nu cred că ați vrea să vă gândiți cum v-ați simți să fiți în pielea lor. Nu este deloc plăcut pentru nimeni să afle despre ei lucruri de genul acesta.

Unul dintre cazuri a fost cel al cunoscutei prezentatoare TV, Teo Trandafir, dezmințită chiar de aceasta pe pagina sa oficială:



Iată și 2 capturi de ecran făcute de mine cu știri false de acest gen:


Corina Chiriac - fake news


Există o rețea de știri false creată cel mai probabil de cineva din Republica Moldova, Corneliu Ababii. Știrea despre Mihai Constantinescu după cum se vede este scrisă chiar de el..

Deasemenea am găsit că acesta cu mult tupeu declară ce putți vedea mai jos: 

Corneliu Ababii


Contul de Facebook al lui este acesta: 

Nu ar fi rău dacă persoanele care sunt vizate i-ar da în judecată și chiar dacă s-ar adopta legi dure care să îi pedepsească pe cai care își permit să facă așa ceava. 

Faptul că ei câștigă bani din vizite cu așa ceva, este o mizerie din punctul meu de vedere.

Un sfat de la mine ar fi dacă vedeți astfel de știri să le verificați pe site-uri de încredere!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasă un comentariu aici: